(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑和牛三角腩($168)+套餐($38)佢menu上就几款套餐,我地叫左感觉上最好食既和牛三角腩,完全冇叫错,烧完入口即溶,油脂味好够但又唔会漏☺️☺️☺️份量岩岩好唔会太多又唔会太少👍🏻👍🏻👍🏻温泉蛋紫菜饭牛蒡烧汁紫菜伴饭每人叫左一碗饭去食,因为觉得2款都各有特色,但我地一致认为牛蒡烧汁个碗好食啲😎😎入边配料劲足,啖啖食落都好有口感,同埋好夹烧完既肉一齐食🥰🥰温泉蛋紫菜饭就劲足紫菜,加埋蛋浆都系劲好味😍😍一小时任食牛舌($98/每人)而家佢仲推出紧任食牛舌优惠,钟意食牛舌既我地完全唔会放过喇🤣🤣2款牛舌一款厚身一款薄身,各有千秋😎厚身有咬口得黎唔会韧,薄身食落爽口,仲有得任食,唔系唔试呀嘛😏😏😏菠萝特饮梳打/富士山饮品($22)食烧肉唔饮野一定会觉得好口渴,所以每人都叫左一杯特饮黎饮😝😝富士山个杯劲打卡able☺️☺️不过味道就稍为冇咁出味,我会推介菠萝特饮多啲🤪🤪饮落系细个饮fruit punch既味道,清爽得黎又唔会太甜,烧住肉饮岩晒😎😎😎吉列蚝($32/4只)我地平时去其他餐厅都好钟意叫吉列蚝,呢到4只中系32蚊劲抵食🤩🤩同埋佢系即叫即炸,上到
(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

和牛三角腩($168)+套餐($38)

温泉蛋紫菜饭
牛蒡烧汁紫菜伴饭

一小时任食牛舌($98/每人)

菠萝特饮梳打/富士山饮品($22)

吉列蚝($32/4只)
我地平时去其他餐厅都好钟意叫吉列蚝,呢到4只中系32蚊劲抵食🤩🤩同埋佢系即叫即炸,上到枱一咬新鲜热辣仲爆晒汁😋😋每人2只都唔够喉呀😂😂😂

鸡皮饺子($38/4只)
呢个系见佢几得意就叫左黎试下🤣🤣🤣系鸡翼既外皮加饺子既馅,好似都系第一次食咁既配搭,有新鲜感😛😛

价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
呢到既食物单点都唔算特别贵,重点系佢冇加一,所以感觉再抵啲😍如果唔想烦谂食咩佢仲有个二人餐都几抵食嫁😆😆

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
位于西营盘同香港大学站中间,2边地铁站行过去都可以,揸车就唔太方便嫁喇,记得去开个头可以search定埋附近啲cafe chill住一个下昼再去食烧肉做晚餐🥰

环境/服务:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
成个餐厅入面都有好多日本style既装饰,好似去左日本咁样😂😂然后想提一提佢梳化既位置系坐得好舒服,又够位置放袋,唔使揽住自己个袋黎食野舒服晒😎店员服务都好好,上菜都好快,又可以慢慢烧黎食唔会你走😁😁

性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
呢啲每人一个铁板烧肉比较有特色,有得食又有得玩,啲肉既质素都好高质,入口即溶,份量都好充足,价钱合理,如果经过开西营盘个头不妨去一次😎😎☝🏻☝🏻