2019-03-25 4082 浏览
今日試咗呢間已經有四間分店嘅三星台菜食堂✨,喺銅鑼灣嘅分店,鋪頭唔算大,lunch time都好多人,坐爆曬㗎👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👦‍👦食台灣野當然要食牛肉麵啦🍜,見佢有個幾特別嘅花雕牛肉麵🐂,喺其他地方都未見過,就試咗呢個喇,一上枱已經聞到好香嘅花雕味🥃,飲一啖湯,係超濃嘅花雕湯底,就咁食面都會掛到有花雕酒味嘅湯,相當惹味,面嘅質地仲十分彈牙添呀🤤除咗牛肉麵,佢哋仲有好多款式嘅小食,我就好貪心咁叫咗五樣🙈🙈真的好蝦卷🦐 - 呢個蝦卷都係第一次食,都幾特別㗎,個皮夠脆夠鬆化,個餡就好軟綿綿,唔錯第一鹽酥雞🐓 - 呢個鹽酥雞真係好好食,個炸皮唔會太厚,而入邊嘅雞肉係好嫩滑同juicy,一炸起熱辣辣就上枱添,必叫👍🏻👍🏻👍🏻滷味豆乾 - 呢個滷味咸度恰到好處,唔會太咸又唔會太淡,滷得唔錯😋蒜泥白肉🐖 - 呢個相比起其他小食,就普通一啲啦,不過就真係勁多蒜,蒜蓉控應該會好鍾意🙊麻辣溏心蛋🥚 - 第一次食溏心蛋係麻辣味㗎,個人覺得嗰pat麻辣醬仲好食過隻蛋🤭佢啲小食份量一啲都唔小,最後仲食到好飽飽添🐖🐖🐖總括嚟講呢間台灣菜都幾高質,值得一試👍🏻👍🏻

佢啲小食份量一啲都唔小,最後仲食到好飽飽添🐖🐖🐖
總括嚟講呢間台灣菜都幾高質,值得一試👍🏻👍🏻