2023-04-25
📍鼎王麻辣鍋 地址:尖沙咀金巴利道26號地下5號舖🍲鴛鴦鍋 $78/人 - 酸菜白肉鍋:有得簡酸度~如果唔係酸可以一度度再加上去,超級細心✨好夠味!酸菜無限添加,同埋店員加得勁快lols- 麻辣鴨血鍋:一樣有得簡辣度,唔夠既話可以可以再加上去~湯底香料超級香!鴨血同豆腐都係無限refill~兩樣都都好入味,加上麻辣湯小辣唔會辣到嗆鼻,食到停唔到口🌶️🥣醬汁醬汁方面 有麻辣沾醬同酸菜沾醬襯番兩個唔同湯底~真係好夾的~~麻辣沾醬有啲酸帶番麻辣湯既辣味出黎,而酸菜沾醬就有腐乳帶微辣~重點!醬汁隔離竟然再白飯任裝~🍴牛拼盤(4人份) $488個拼盤包括左牛頸脊、封門柳、牛邊抓、牛黃喉,一次過就可以試曬唔同牛既部位🐮全部都牛味超濃,牛黃喉超級爽口呢~🍴招牌手工三色滑 $158台灣直送item🇹🇼 分別係蝦滑、蟹滑同瑤柱滑~三款都好鮮,食落口好彈牙✨🍴粉條 $48 煙煙韌韌,而且估佢唔到咁大碗呢,台式火鍋感覺🆙🍴牛骨濃汁牛丸 (4粒) $58大大粒牛丸!真係極濃牛味~一咬落口啲牛骨濃汁咇曬出黎💦🍴老油條 8條 $68台灣直送item🇹🇼 好脆口,就算唔小心浸耐左都唔會淋到成pat野咁,好神奇~浸落酸
地址:尖沙咀金巴利道26號地下5號舖
🍲鴛鴦鍋 $78/人
🥣醬汁
🍴牛拼盤(4人份) $488
🍴招牌手工三色滑 $158
🍴粉條 $48
煙煙韌韌,而且估佢唔到咁大碗呢,台式火鍋感覺🆙
🍴牛骨濃汁牛丸 (4粒) $58
大大粒牛丸!真係極濃牛味~一咬落口啲牛骨濃汁咇曬出黎💦
🍴老油條 8條 $68
台灣直送item🇹🇼 好脆口,就算唔小心浸耐左都唔會淋到成pat野咁,好神奇~浸落酸菜湯到酸酸脆脆咁好有驚喜呢
🍴濃香豆皮 4個 $68
台灣直送item🇹🇼 大大舊索曬啲湯再點埋店家個啲醬汁,食落去好爽🥹
🍴娃娃菜 $68
又係估唔到既新鮮lols 浸兩邊湯都好正🥹 加埋酸菜食口感一流~