2022-06-26
打邊爐真係無分季節,無論冬天定夏天都會想去打邊爐。呢日去尖沙咀行街,見到K11有湊湊分店,就決定去打下邊爐。餐廳環境寬敞舒適,空間感大,裝修充滿高級感,餐點賣相同樣精緻,打卡一流。餐廳重好貼心,入座後就先安排了貴妃烏龍茶。.鴛鴦鍋🐥清涼椰子雞鍋 🍅番茄牛膝骨鍋有多款湯底選擇,一場嚟到就試下個新湯底-清涼椰子雞鍋,這個湯底好適合夏天,用左好多椰子水、新鮮椰子肉、新鮮嫩滑的雞肉去煲,真材實料,而且感覺清新,味道清甜,都飲不住飲咗幾啖。而蕃茄牛膝骨鍋都好香濃蕃茄味,喜歡蕃茄嘅朋友一定要選!.🐮美國特選級牛小排 打邊爐又點少得牛肉,這個牛小排牛味香濃,油花好靚,又新鮮,食落肉質嫩滑。.🐷伊比利亞黑豬肉份量十足,而且肥瘦適中,豬味濃郁,食落都嫩滑。.💕鮑魚賣相又係好靚,成個冰座上,只要放鍋煮2分鐘左右就可食。鮑魚鮮味十足,口感彈牙。.🦑飛魚籽墨魚滑 墨魚滑成個拳頭甘大,整到成個大柚子造型,入面有好多飛魚籽,口感十足。.🐧企鵝丸 之前網上見到依個已經好想食,因為造型真的超可愛。一隻隻企鵝喺冰上面,影完一輪相先捨得食。企鵝丸其實係墨魚丸,食落口感彈牙,墨魚味濃。.🦐茘枝蝦球 造型好似荔枝,新鮮炸起好
鴛鴦鍋
🐥清涼椰子雞鍋
🍅番茄牛膝骨鍋
🐮美國特選級牛小排
🐷伊比利亞黑豬肉
份量十足,而且肥瘦適中,豬味濃郁,食落都嫩滑。
💕鮑魚
🦑飛魚籽墨魚滑
🐧企鵝丸
🦐茘枝蝦球
造型好似荔枝,新鮮炸起好香脆,入面滿滿蝦肉,口感彈牙。
🐥鹽酥雞
鹽酥雞新鮮炸起好香脆,份量都不少,食落好惹味。
🥬皇帝菜
食咗咁多肉,都要食返啲菜平均下,蔬菜都好新鮮。
✨油條
口感香脆,浸一浸落湯,吸收曬d湯汁精華!
🧋大紅袍珍珠奶茶
我就揀咗邪惡嘅珍奶,用上特選大紅袍茶葉,香氣十足,茶味香濃,而且茶同奶的比例剛剛好,甜度適中,加上低溫煮成的木薯粉珍珠,口感Q彈,很美味。
🍵荔枝綠茶QQ
荔枝味香濃,配上綠茶甘香,味道好夾,入面重有QQ,增加口感。
💕自助吧
有超多款醬料選擇,另外仲有滷肉飯、前菜、新鮮生果等。
最後,餐廳還附送乳酸沙冰、梅子茶凍,兩款都好好味,冰涼之餘,味道酸酸甜甜又開胃,一解油膩感。
家下餐廳重有早鳥優惠:下午6時前埋單及離座可享85折,或宵夜優惠: 晚上9時半後入座可享8折。另外,重有免費添加😋鴨血同豆腐,真係幾抵!