趁周末 小马带咗我嚟食烧肉lunch set我哋被安排坐卡位想讲个环境都唔错 我觉得布置得几简单几靓点完餐 首先会安排酱汁分别系海盐柠檬 黑椒蒜蓉醋 烧汁 同 刺身豉油最欣赏系海盐柠檬🍋 酸酸咸咸 同啲牛好夹再嚟系烧汁 调配适中而黑椒蒜蓉醋比较适合重口味人士大满足 $398泡菜豆腐、鹿儿岛A4和牛拼盘 (A4牛小排、A4牛横膈肌、A4牛腹胁、A4牛胸腹)、牛舌、海鲜船 (越南虎虾、帆立贝、鲍鱼,青龙虾半只)、三点刺身 (三文鱼、带子、甜虾)、三文鱼味噌汤、烧鬼饭泡菜豆腐 💁🏿‍♀️泡菜唔系辣𠮶款 有少少酸而泡菜酱汁少咸 但配冻豆腐中和返重口味人士一啖啪落口啱晒鹿儿岛A4和牛拼盘 🙆🏿‍♀️排序由上至下 左至右牛舌 - 1块厚切少少1块大片少少 两者我较钟意厚切 有口感得嚟又唔难咬 软嫩鲜脆 推!胸腹肉 - 油脂细致且丰厚 肥美嘅肉质令到更易入口 继而涌出浓郁嘅肉味 大推!上小排肉 - 入口即溶咁济 柔韧多汁 又重肉味 齿颊留香 大推!腹胁 - 相对比较有嚼劲 筋肉油花集于一身横膈肌 - 睇落油脂分布唔错 略带油脂亦较有咬口海鲜船 🙆🏿‍♀️越南虎虾 - 鲜甜爽口 烧完啲虾肉嘅焦香味好重 完全
趁周末 小马带咗我嚟食烧肉lunch set

排序由上至下 左至右
腹胁 - 相对比较有嚼劲 筋肉油花集于一身
横膈肌 - 睇落油脂分布唔错 略带油脂亦较有咬口

海鲜船 🙆🏿‍♀️
越南虎虾 - 鲜甜爽口 烧完啲虾肉嘅焦香味好重 完全入晒味 唔点酱汁都好食
帆立贝 - 已经起好肉 处理好 烧到收晒水就食得 好Q弹 好好味
鲍鱼 - 同样去晒肠 好贴心 烧完好弹牙 鲜味十足 推!
青龙虾半只 - 开边龙虾🦞 仲有少少黄膏😍 烧到佢啲肉变实色 已经食得 食落去好爽脆 啲肉够弹证明够鲜👍🏿

三点刺身

未烧晒啲肉同海鲜已经食晒个饭😂

Btw同极上和牛盛合系争咗只鲍鱼同埋半只青龙虾🦞

五品烧肉盛合
五品烧肉盛合 $198
泡菜豆腐、美国牛肉拼盘 (牛小排、封门柳、牛肩胛肉眼、牛板键、牛舌)、越南虎虾、三文鱼刺身、三文鱼味噌汤、烧鬼饭

美国牛肉拼盘 🙆🏿‍♀️
牛小排 - 因为有油筋 烧完好焦脆 食落好香
封门柳 - 牛味够晒浓 虽然冇乜脂肪 但入口都够滑溜
牛肩胛肉眼 - 好嫩 加埋少少油花 唔错
牛板键 - 因为系活动量够多嘅位置 肉质较结实 而且多筋

其中一样令我觉得食完觉得好满足系….
2个sets竟然成枱都系嘢食

⭕️ 主动斟水
⭕️ 无烟烧肉 食完头发都冇吸味

✅ 加一服务费
2022-07-30
$327.8 (午餐)
大满足
鹿儿岛A4和牛拼盘