今日放假,我就約左朋友去神戶屋食個放題。呢間餐廳鄰近旺角地鐵站,非常方便又易搵,因我地去果陣係午餐時間,所以餐廳都好旺場位,好彩我地有book位。我地一開始就點左刺身黎食,我地叫左三文魚、松蟹棒、北寄貝、象拔蚌、甜蝦等刺身。鍾意食刺身既人就一定要黎神戶屋試下,因為呢間餐廳有超多款既刺身任君選擇,全部都非常新鮮,而我就推薦大家食呢度既三文魚和北寄貝刺身。啲三文魚刺身唔單止好肥美,仲係魚油脂香,而北寄貝刺身就食落口感爽彈,好正!正因為啲刺身太好食,所以我地都食左兩round刺身。係手握壽司方面,我地就點左火灼三文魚壽司同埋火灼沙律三文魚壽司,用火灼過既三文魚聞起上黎既味道真特別香,同埋啲三文魚仲要入口即溶,壽司飯都調得剛剛好,食落真係超好味。我地仲點左鰻魚手卷黎食,一大塊鰻魚斜放在醋飯上,鰻魚肉質結實,味道鮮甜,而且紫菜能保持脆身,值得一讚! 不得不說呢間餐廳既上菜速度真係好快,而且店員既服務態度都非常好,冇漏單既情況完全冇出現過,係放題餐廳黎講真係好難得。我同朋友都好欣賞呢間餐廳既食物,仲話新年果陣都要再黎食多次。

正因為啲刺身太好食,所以我地都食左兩round刺身

我地仲點左鰻魚手卷黎食,一大塊鰻魚斜放在醋飯上,
鰻魚肉質結實,味道鮮甜,而且紫菜能保持脆身,值得一讚!