2020-10-30 264 浏览
平時對於限時任食作招徠的餐廳都興趣不大,通常食物質素都好一般,但一鍋堂又顛覆左我對任食的看法。 知道餐廳長期爆滿,所以提早book左檯,去到門口大排長龍,我哋就即刻有位🤣潮汕湯 雖然朋友一開始想食辣,但我又想清淡啲,於是餐廳職員就推介左潮汕湯底,湯底材料種類好多,有大地魚、蝦米、咸菜、豆卜等等,湯底好濃郁,食完第二日又唔會有負擔😂我哋揀左安格斯牛套餐,肉的種類選擇都唔少,有安格斯、封門柳、牛舌等等,食物細細份,食完可以再點,又新鮮又唔會浪費。重點係食物好高質素,完全唔會hea你。😋 除左牛肉encore左好多次外,不得不讚羊肉都非常之出色,好新鮮好嫩滑,鍾意食羊的朋友一定要試。🤤花膠都非常之大件厚身!!!相當震驚除左打邊爐食材外,餐廳都準備左好多前菜小食,涼拌秋葵好好食!用左花椒麻油調味,相當香口開胃😋掛住食好多菜式都忘記左影相整體來講,相當滿意。

潮汕湯

花膠都非常之大件厚身!!!相當震驚

整體來講,相當滿意。