2024-11-07
前排同朋友係海港城睇完戲,就順便係海港城食埋飯,朋友想食中菜所以揀咗呢間个園竹語。餐廳裝修幾有情調,座位寬敞私隱度幾高,情侶或者朋友聚會都非常適合。喺海港城咁貴租嘅地方,諗食物定價會唔會好進取,但睇完餐牌後覺得幾合理,而且仲有好幾款套餐,見唔少食客都叫咗大閘蟹餐,不過朋友對蟹敏感,所以我地選擇單點。老上海燻魚 ($108) : 燻魚份量幾多,醬汁滲入唒落啲魚肉裏面,食落啖啖肉之餘味道又濃郁。瑤柱賽螃蟹 ($178) : 瑤柱就唔係好見到,不過蟹籽就有好多 😋 蛋白炒得鮮嫩滑溜,自己超鍾意食呢個。鐵板上的小籠包 ($85),五年陳皮爆汁牛肉餅 ($88) : 小籠包同牛肉餅都勁多汁 😍 估唔到陳皮配牛肉味道都幾夾,入口甘香肉味濃。野生海魚一夜情 ($198) : 自己本身對魚麻麻地,但朋友鍾意食所以叫咗條,不過估唔到呢條馬友可以咁好食,外皮煎得好香脆,食落味道咸香,送飯或者送粥一流,必食推介海魚一夜情。