2022-03-30
呢間茶餐廳平時經過都見經常大排長龍,今日行過見到下午茶餐都幾多選擇,又吾太多人排隊,所以就趁會試下!芝士安格斯牛肉漢堡漢堡份量十足,除漢堡排外,仲有番茄、生菜同芝土,漢堡排好厚又大塊,味道吾會太咸,肉質軟腍同埋幾juicy,麵包夠鬆軟,加上有微微烘過,食落好香口。後來先發現雙層只係相差$10,真係好抵食呢!茶餐另加$10可以追加輕量裝食物,我加左和風沙律,可以均衡飲食。藍芝士腐乳醬炸雞髀藍芝士mix腐乳又幾特別,所以就叫黎試下。店員一放低既時候,傳來一陣臭臭地既味道,我仲以為伏左添,點知食落又幾好味喎,幾香芝士味、咸咸地咁,但腐乳味就吾係太出,雞髀肉質嫩滑,外皮炸得香脆,控制火喉剛好。薯條份量都幾多,吾會炸到好燶,外酥內軟。另加$10加配北海道薯仔沙律,比北海道三隻字吸引左,但其實就係普通茶餐廳常見既沙律。
芝士安格斯牛肉漢堡
藍芝士腐乳醬炸雞髀