2017-01-09 93 浏览
每次經過都見到好多人等緊位心諗點都要試一次,睇下係咪真係咁好味今次我終於的起心肝去拎飛排隊由於又係滿坐既關係,等左20分鐘先有位入去今次嗌左有干貝賽螃蟹,蟹粉黃金炒飯,婆婆小籠包干貝賽螃蟹$78食評:呢個超超超超好味,係我食過咁多間上海菜最出色既一間(我而家打緊食評都好想食),佢蛋白同蟹肉既味道係勁入味,加上佢上面有一層干貝,成個味道好配合,而且唔覺唔覺一啖一啖就食哂成個送!份量都算多,質素係對得起個價錢的!蟹粉黃金炒飯$108食評:開頭點菜既時候都諗緊叫邊隻炒飯好,我們最後選了這個,果然冇令我失望!!個賣相可能唔太吸引,因為上面又冇肉,只係得黃色既飯,咁就收我100蚊? 一食落去先知,係貴在個味道!!!因為佢每一啖都係充滿住好香既蟹粉味道,每一啖都食到有蟹粉!!!而家廚師炒到好乾身,食落又唔會太油或者味道唔平均!!呢道菜可以食到廚師既功架!!婆婆小籠包$36食評:食上海菜就必定要嗌小籠包啦,但唔係度度都咁好味的!這家就做到皮薄多汁,友人一咬,所有汁都出哂黎,流哂落隻碗度!D汁好鮮甜,而且size都唔算細,最最最緊要係個皮唔會太厚,口感一流!整體黎講個價錢都算是公道,因為每一道菜都好好
每次經過都見到好多人等緊位

心諗點都要試一次,睇下係咪真係咁好味

今次我終於的起心肝去拎飛排隊

由於又係滿坐既關係,等左20分鐘先有位入去

今次嗌左有干貝賽螃蟹,蟹粉黃金炒飯,婆婆小籠包
干貝賽螃蟹$78

蟹粉黃金炒飯$108

婆婆小籠包$36

整體黎講個價錢都算是公道,因為每一道菜都好好味!下次會再來試更多不同的菜式
2016-12-15