2013-08-30 2145 浏览
深水埗要找上一间食两三小时都唔会赶你走的食肆,非呢一间莫属! 以前无数次经过都冇想过入去食野,偏偏有次想找个吹水地方,3条麻甩去完高登鸭记逛完街,好味大排档要去到近石峡尾,火锅去得多都闷,现时它已经成为我们晚上常去的食堂。是晚星期五,敢说周围都咁多人等位,个个趁weekend出动约人食饭。难得呢度有位唔驶等。环璄卫生系会给人唔清洁和混杂,始终平民食肆,所以我地以前都唔考虑,麻甩有咩接受唔到,试过就喜欢。那里分两部份,近门口部份,是搭台区,忘记还有咩分别。入内系晚饭区,地方座位十分阔落。只有一位女待应招呼,自带红酒不收服务费(赞),唔好接受她推介的晚饭套餐(选煎/蒸条鱼+2/3/4款指定小菜),细碟份量少,小菜款式唔多,相对价钱唔抵。反而自已点菜,还有SO,价钱有$40-80不等,算大碟,味道和烹调OK,出菜时间约15分钟。

那里分两部份,近门口部份,是搭台区,忘记还有咩分别。

2013-08-23
等候时间
1 分钟 (堂食)