2018-07-23
今次我同BB姐嚟到中環講中環食嘢俾人嘅印象就一定係好貴同埋好高級咁今日就令我有一個唔同嘅體驗就係位於利源東街嘅一個好窄嘅巷仔充滿住好多平民嘅嘢食例如有貢茶同埋呢一間頽飯咁呢一間主要係外賣嘅就適合啲好趕時間嘅打工仔買完之後返去食唔好俾佢名呃到其實佢入面識嘅嘢一啲都唔頹,同埋都好高級例如我今次食嘅安格斯薄牛肉飯首先講吓個味道係非常之突出每1件牛肉食起上嚟一啲都唔韌仲有種好新鮮嘅感覺之後到飯粒因為個人鍾意食硬飯所以粒粒分明係好適合我之後配菜有小蕃茄配粟米呢個配菜就正正常常都幾開胃再加埋有一格系放照燒汁撈飯係特別好味嘅至於飲品方面就梗係要試吓凍奶茶呢一個港式飲品啦好明顯見到佢用嘅係絲襪拉茶所以沖出嚟嘅奶茶係有兩節色係好清楚見到奶同茶係分開咗兩層但係當你插支飲管落去咁你就會融為一體飲落去都同平時我哋去茶餐廳飲嘅奶茶係唔同,同埋佢哋會落咗少少煉奶落去所以唔會好甜 所以整體上來講以一個價錢為50至$60嘅飯來講係中環都可以食到咁快靚正嘅嘢食係一個幾特別同埋幾創新嘅餐廳亦都好推介各位與時間競賽嘅打工仔可以試吓呢間
例如我今次食嘅安格斯薄牛肉飯