2008-07-14 40 浏览
星期日已經十一點半到, 都要成半個鍾頭等位, 這間應該是全區最貴的酒樓, 門口招呼的女員工, 美貌欠奉, 但十分有禮與客氣 水準合格, 基本上與酒樓的格局相稱, 無奈, 幫襯的客人則水準十分低, 在半小時內見到三四個客人發老皮, 其中一位中年女士一來到就不斷問幾時有位.幾時有位.. 真係.係到不斷咁問, 都已經比左張"號碼飛"你啦. 阿嬸, 重要死唔斷氣咁, 係個櫃台前不斷地說, 咁耐架.. 幾時有呀.., 最後重自己走入去死梗霸左張四人台, 好在有位經理叫翻佢出嚟, 排佢前面果個打交都似, 講完的無質素的香港人, 講翻的食物, 兩個人叫了三個點心加一碟炒飯, 香蒜牛松炒飯好大碟, 我覺得好好味, 夠干身, 香蒜灑飯面, 一口氣食左三碗, 另外點心, 蝦餃皮不太厚又不太薄, 蝦肉彈牙不太實, 剛好,