2024-10-06 621 浏览
✨普通嘅hightea都係以甜點為主,但呢度嘅High tea真係令人大開眼界🌸✨我哋被安排坐窗口位,對出可以望到維港景同文化中心,如果係夜景一定好靚🎇✨下午茶嘅主角係一個熱氣球型嘅金屬架,入面分四層,有樹葉同花做裝飾,唔怪得叫日式花園下午茶啦🌸✨鹹點:兩片厚切三文魚刺身🍣;吉列炸蠔外脆內軟🦪,點埋黑松露沙律醬非常香口;鱈魚乾香脆可口,點沙律醬配少少甜平衡番。✨熱氣球有四層:第一層:巴馬火腿芝士卷:鹹香十足;第二層:磯之雪雜錦魚生卷、忌廉芝士鰻魚卷;第三層:拖羅、油甘魚、甜蝦,全部都係厚切,又色澤鮮明,油脂平均細膩;甜蝦鮮甜爽口。第四層:時令海膽、火灸粟米沙律🥗、吞拿魚蓉蟹肉最中餅。海膽鮮甜無比,入口即溶;蟹肉配吞拿魚蓉味道出色、口感十足👍🏼✨甜點分三層🧁🍈:有櫻花水信玄餅、日本和果子、日本蛋卷、芝士蛋糕、時令水果。櫻花水信玄餅晶瑩剔透,入邊藏有一朵櫻花,賣相已經令人嘩然,落埋黑糖醬品嚐,令人感覺去咗日本一樣。✨餐飲:我唔飲得酒叫咗可樂🥤、朋友叫咗梅酒🥃,襯返晒成個日式花園下午茶。下午茶已經咁出色,夜晚嚟一定冇得輸。如果係夜晚望出維港,景色一定好靚,搵機會再同朋友夜晚再黎食過先。

✨鹹點:

✨熱氣球有四層:
第一層:巴馬火腿芝士卷:鹹香十足;
第二層:磯之雪雜錦魚生卷、忌廉芝士鰻魚卷;

✨甜點分三層🧁🍈:

✨餐飲: