2017-03-11 3494 浏览
今晚同朋友去左elements食飯,對於好日都唔會去elements嘅我嚟講係完全唔知有咩好食,不過朋友話呢間泰菜好好味,就帶我哋嚟咗呢度食。呢個燒牛肉麻麻地,個牛肉有啲乾同埋少少韌,不過唔算好嚴重,食落都可以。生菜包豬肉幾好味,有啲辣但可以接受。呢個蟹羹好好味,好清好甜,都幾多料架。燒雞我都覺得普通,肉質唔會好乾都唔係好嫩滑,味道無乜特別。個菜好味,好新鮮好嫩,個味道幾好,唔係好鹹又帶少少辣味。咖哩軟殼蟹都好好味,個咖哩好香,唔係好辣。個軟殼蟹炸得好香脆。再配埋啲薄餅真係好好味。呢個芒果冰都好好飲,個味好似真係用新鮮芒果整咁,不過凍冰冰飲可能就有啲凍。個人唔鐘意食大菜糕,所以我唔食呢個椰汁糕。同人朋友話好好味。呢個我糯米飯都好好食,雖然得白色冇黑色,不過個人本身鍾意食白色多個黑色所以我覺得好姐。啲芒果唔算加上啲糯米好煙韌。整體嚟講味道同服務都幾好,環境都唔錯,不過價錢偏貴,去開elements唔看食咩都可以揀佢一試。
生菜包豬肉幾好味,有啲辣但可以接受。
呢個蟹羹好好味,好清好甜,都幾多料架。
燒雞我都覺得普通,肉質唔會好乾都唔係好嫩滑,味道無乜特別。
個菜好味,好新鮮好嫩,個味道幾好,唔係好鹹又帶少少辣味。
再配埋啲薄餅真係好好味。
呢個芒果冰都好好飲,個味好似真係用新鮮芒果整咁
,不過凍冰冰飲可能就有啲凍。
啲芒果唔算加上啲糯米好煙韌。

2017-02-20