2011-02-14 23 浏览
呢間囍宴一直都覺得係高級既fine dining,但今日試過,唔淨係環境高檔,食物質素也比一般小菜館好.坐低,燈非常昏暗,好似好高級. 叫左前菜先, 係涼拌九菜花,非常之爽口,椒絲更加帶起D味,九菜花一D都吾老,不過略嫌小小油.湯都ok,沒甚麼藥材味,用骨煲也不覺太肥.主菜有魚香茄子. 非常香辣惹味,魚香稍嫌太少,肉碎麻麻,反而茄子非常入味,腍身得尼又唔會一pat野甘同埋生炒骨, 比較脆,三色椒也很甜,但醬汁少少過甜.陳皮骨, 一樣係酸酸味味,尼個細細件,一口一件,好香口,但酸味有少少artificial蔥油雞,雞唔太鮮嫩,但蔥香非常入味,而雞沒有太多脂肪,蔥油亦不覺肥.仲有大肚婆炒飯,飯粒粒分明,而百感交集,少少咸香同薑片令味道十分豐富今次大飽無食甜品. 其實一切也非常不錯,只是位置稍迫.

坐低,燈非常昏暗,好似好高級. 叫左前菜先,

湯都ok,沒甚麼藥材味,用骨煲也不覺太肥.

同埋生炒骨, 比較脆,三色椒也很甜,但醬汁少少過甜.

今次大飽無食甜品. 其實一切也非常不錯,只是位置稍迫.
2011-02-02