2020-04-17
銅鑼灣希雲街既食店林立,呢間cafe 係長年都好多人幫襯,早幾個月食,仲要早一兩日book 定位。不過疫情期間,周圍既食店都唔會full得去邊,今晚都係諗唔到食乜既情況下wall in,都有得即時入座。由於食過幾次諗唔到食乜,就叫左個chef's recommendation,忌廉蟹棒蟹籽扁意粉,忌廉汁同蟹籽既配搭無得輸,蟹柳唔係頹到比夠麵粉你,overall 都幾好食。上次試過覺得sesame latte 幾香,今次推介埋比朋友一齊飲,拉花同以往一樣好有驚喜,輕輕攪下杯latte,戴住口罩既無臉男瞬間有啲似吶喊果幅名畫個男人最近想戒牛奶,所以另一杯sesame latte就要左豆奶,芝麻既味道同樣好香好濃,戴住口罩既龍貓都幾有趣小店入面周圍都有Pepe公仔同連豬 Chef's recommendation 亦會寫係當眼既地方
小店入面周圍都有Pepe公仔同連豬