2023-09-28 33 浏览
黄埔| 超高水准 海鲜刺身火锅🍲🦞上星期同好友去左黄埔厚福馆打边炉🫕!估唔到呢间餐厅环境正,卡位好阔落,坐得好舒服,而食材好新鲜好高质💯!我地叫左个🦞龙虾 海胆 海鲜刺身二人宴 $1288 呢个二人餐好丰富啊!入面主要包四个部分:清汤汤底 (可加钱转其他汤底)呢个清汤汤底够晒健康,唔油腻,好清甜。🐡刺身主食时令海胆刺身(2匙)浓郁的黄色软身,拥有独特的浓郁味道和奶油质地。海胆的味道非常鲜美,带有淡淡的海洋香气和浓郁的奶油味,口感滑腻。🦞时令活虾刺身 (约两斤)龙虾都几大只,而且肉质鲜美、嫩滑,并且具有丰富的甜味。食完之后仲可以将佢哋斩件,拎落去煲汤超级正,个虾头仲有好多虾膏好正啊!煮熟食,汤嘅鲜甜味浸入埋虾肉入面,更加惹味啊!🥩肉类可选A1人气手切牛颈脊/ 西班牙伊比利亚黑毛猪肋条及鹿儿岛黑豚肉 。 我地就拣左A1人气手切牛颈脊,薄切嘅牛颈脊好鲜嫰软滑!🥟精选定食厚福饺子并盘(一份)入面有饺子 云吞 鱼皮饺,每款有两粒 。🍥新鲜花枝片(6片)口感嫰滑!唔会好韧🥦时令杂菜拼盘有白菜 有菜心 生菜。🍜稻庭乌冬(一份)面质软腍好易入口!@haufook.hotpot📍厚福馆 (黄埔天地)红磡

我地叫左个
🦞龙虾 海胆 海鲜刺身二人宴 $1288
呢个二人餐好丰富啊!
入面主要包四个部分:

清汤汤底 (可加钱转其他汤底)
呢个清汤汤底够晒健康,唔油腻,好清甜。

🐡刺身主食
时令海胆刺身(2匙)

🦞时令活虾刺身 (约两斤)
龙虾都几大只,而且肉质鲜美、嫩滑,并且具有丰富的甜味。
煮熟食,汤嘅鲜甜味浸入埋虾肉入面,更加惹味啊!

🥩肉类

🥟精选定食
厚福饺子并盘(一份)
入面有饺子 云吞 鱼皮饺,每款有两粒 。

🍥新鲜花枝片(6片)
口感嫰滑!唔会好韧

🥦时令杂菜拼盘
有白菜 有菜心 生菜。

🍜稻庭乌冬(一份)
面质软腍好易入口!

@haufook.hotpot
📍厚福馆 (黄埔天地)
红磡必嘉街121号黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9号舖

#高质火锅 #火锅 #火锅推介 #黄埔 #黄埔美食 #黄埔火锅 #厚福馆
#hkfoodie #hkfoodieblogger #hkkol #hkblogger