2019-01-04 60 浏览
今日肥雞同老友去完旺角T.O.P.商場行街 行到3樓見到有一間食日式放題火鍋 咁肥雞梗係試下啦 呢間叫菜菜鍋 同其他日式火鍋放題一樣有唔同湯底同埋唔同package畀你揀 咁肥雞呢就嗌咗鴛鴦鍋就係要壽喜燒同埋 胡麻海老鍋 特上牛肉海鮮套餐 牛肉豬肉可以任嗌 海鮮就包括 廣島蠔 同埋蝦講番個湯底先 肥雞覺得壽喜燒湯底係冇得輸 嗰種甜豉油味同任何肉類都好夾 至於互馬海老鍋湯底呢個肥雞都幾有驚喜 因為入面得出有一粒粒嘅櫻花蝦入面那個湯底 仲有少少芝麻醬嘅味道喺入面 雖然話海鮮味唔係好重 但係都係一個幾得意嘅湯底 至於佢啲牛肉 其實係睇得出係一啲靚嘅牛肉 啲紋理好靚同埋冇乜肥膏 食落去係幾爽口 至於出面任攞嗰啲包括有蔬菜雜丸 依家有啲唔同隻就係有埋 類似蝦滑墨魚話嘅東西 現場仲有即炸餃子 肥雞要讚讚佢個咖哩牛肉汁 超好食 飲品有沙冰 仲可以沖埋咖啡奶茶 呢樣嘢有加分
2019-01-04