2019-01-19
前日放工,和家人去左旺角創興既樂天食放題;食客人數一樣甘多,可惜安排比較混亂,不過食物才是重點,所以也十分期待樂天質素有冇改變?環境方面,餐廳空間好多,劃分左小食區、飲品區;而兩區既位置吾細,大大減少碰撞既機會。刺身:樂天既刺身類有好多不同選擇,三文魚要重新推介,由於厚度剛好,食落充滿左口感,帶有少量魚油;赤蝦出奇地冇腥味,大大隻很鮮味啊!松葉蟹腳啖啖肉,略咸了一點。蠑螺吾硬身。可惜赤貝帶點腥味。芝士蟹棒黃金燒:好驚喜樂天有依款火炙壽司,蟹棒好大條而味道帶甜,上層仲有芝士片令到整件壽司更香口,中意食蟹棒既朋友必叫之選!鹽燒海蝦:海蝦味道帶鮮,肉質結實,絕對不是死蝦。以鹽燒來燒,燒得剛好,掉殼也不會痴肉。鹽燒雞翼:又一道推介燒物,鹽份剛好不會覺得過咸。雞翼肉汁依然保留到,外層口感帶點脆。鹽燒雞軟骨:雞軟骨同樣地燒得剛好,口感不會太硬不會太乾身。避風堂牛柏葉:牛柏葉味道惹味,口感不硬而爽口!雲尼拿海綿布甸:當場已經推介比同行者,首先大大個,賣樣精美。布甸甜度足夠,整個甜品有不同口感,因當中有蛋糕啊!最後,每位食客送一杯名牌雪糕呢。
鹽燒雞軟骨:雞軟骨同樣地燒得剛好,口感不會太硬不會太乾身。
避風堂牛柏葉:牛柏葉味道惹味,口感不硬而爽口!
最後,每位食客送一杯名牌雪糕呢。