2007-05-02
女友成日都好想再黎呢度食野, 但師傅好怕等位同排隊, 加上呢度食飯時間一定好多人, 所以都好耐冇咩點黎過! 撞尋日放假, 於是咪於下午茶時段黎呢度食番碗拉麵啦!由於唔係黃金時段, 所以唔使等位, 入到去仲要有卡位添! 坐底再睇下有咩想食先, 本來好想食牛肉拉麵, 但係睇睇下都係抵受唔住咖哩牛肉拉麵引誘! 而女友由始至終都係鍾情於叉燒拉麵!咖哩牛肉拉麵, 咖哩依然好香依然唔算辣, 牛肉又多又鬆, 仲有薯仔, 紅蘿蔔同埋粟米做配菜, 薯仔同紅蘿蔔好淋, 而粟米就好甜, 至於拉麵好正, 煙煙韌韌好有口感, 個湯底又靚, 好鬼咖哩味, 正呀, 碗麵份量又夠大, 食到我好飽呀; 叉燒拉麵就有好多件叉燒, 叉燒又大年又鬆, 加上粟米, 筍, 紫菜, 芽菜同粟米等配料, 正呀! 雖然食番同上次一模一樣食物, 但係佢地拉麵依然維持於高水準, 實在唔錯! 再講呢度d服務都好好, 伙計都好樂意招呼, 自動自覺咁添水, 真係唔錯, 好想再試下其他拉麵, 但係真係唔知幾時先會再黎過喇?