行經山林道, 偶而見到依間中菜館大大個招牌, 加上門口玻璃魚缸, 有種傳統中菜館既味道, 走到入去又發覺佢既裝潢帶點時尚, 環境光猛舒適。店員招呼周到, 好快就開左靚茶。坐低望下MENU既一段時間, 不難發現依度好多熟客, 同店員有講有笑, 心諗應該質素夠高, 先會有咁多熟客掛~燒味雙拼店員介紹依度既燒鵝, 可惜我地ORDER既時候已經賣哂, 只係8點左右, 咁早就賣哂!!應該真係正野黎!! 結果我地叫左CHA燒拼燒鱔。上枱見到已覺吸引, CHA燒半肥瘦, 表面有光澤, 仲有好緊要既少燶邊, 入口肉質軟腍, 蜜汁既香甜加上燶邊焦香, 仲有本身肉香, 絕對係高質!!燒鱔都好有驚喜, 夠新鮮所以先有彈牙既肉質, 鱔既魚油香好出, 表面有焦香, 加上薄薄一層薄薄甜甜地既燒汁, 正! 白胡椒炒龍躉扣龍躉扣即係龍躉既胃部, 聽落好似驚驚地但其實新鮮既龍躉扣並唔會腥, 而且佢依個做法用白胡椒炒, 更有效僻去腥味, 我自己食落就覺得一D腥味都冇, 而且白胡椒炒出黎仲幾香幾惹味!龍躉扣口感脆身彈牙, 連埋鮮嫩冇渣既韭菜, 送飯一流! 啫啫芥蘭煲啫啫芥蘭煲精椊之一係上枱渣渣聲, 再炒佢兩炒, 香味飄到

燒味雙拼

白胡椒炒龍躉扣

啫啫芥蘭煲
啫啫芥蘭煲精椊之一係上枱渣渣聲, 再炒佢兩炒, 香味飄到四圍都係!! 加入左蝦米即時令成個煲更加咸香惹味, 又係撈飯之選。

今次誤打誤撞黎左食餐好好味既中菜, 已經決定左搵日再黎食燒鵝!!