2019-08-26 359 浏览
是日女友放假,當然出旺角太子區搵食啦😍成日都係打邊爐、日本野,今日就揀咗泰國菜,又唔想係街周圍行,所以揀咗喺新世紀依間泰國菜試試...Book咗7:00 ,準時到達,門口都已經覺得好高格調,其實泰國菜款式唔算太多,不外乎山下、冬陰公、咖喱蟹諸如此類...但係而家象屋有少少唔同,款式比傳統泰國菜多咗少少,例如有蟹肉炒飯、泰式生蝦係用咗一隻杯仔每一隻獨立裝住、仲有甜品任食都係加$33,甜品有芒果糯米飯、榴槤撻、心太軟都幾好味😋大蝦炒飯,飯好似用咗蝦醬炒,所以加埋肉鬆、炒蛋、青木瓜,撈埋嚟食好野味又特別👍🏻👍🏻雞肉生菜包,每個生菜包有一粒辣椒,好明顯係控制住辣度,連埋粒辣椒一齊咬落去非常刺激,而且生菜包啲汁非常juice,女友讚不絕口😂青咖喱雞非常重椰香,同平時茶餐廳食嘅咖喱雞完全唔同,會買薄餅食真係冇得彈😋我建議都係用薄餅配青咖喱雞,如果配白飯就會太飽,食唔到其他嘢😂+$33任食甜品,女友點會錯過啊, order咗3轉,真係飽到上喉嚨呀🥰🥰
是日女友放假,當然出旺角太子區搵食啦😍

大蝦炒飯

甜品