2021-09-12
土瓜灣呢頭以前真係好少黎,感覺上成日塞車,搭車又唔多方便,但自從屯馬線開通之後真係好興奮,間中都會黎呢邊搵下野食,今日就黎到附近嘅屋苑食平價韓國菜!開頭喺門口睇,以為呢間野都係d鋪頭仔做街坊生意,入到去發現原來都幾大間,卡位梳化位都幾多,晚市都坐滿重有人等位添,餐牌D價錢望落都幾抵食,我地兩隻大食積就豪不客氣咁瘋狂點餐🤪點完冇耐就聽到有人話「知你地好餓喇」原來呢度係用機械人送餐,佢會跟指定路線行黎,遇到其他機械人重識避開,好利害呀,見到隔離枱無論大人定細路都覺得好新奇,大家都想再點野食等佢再黎,呢個賣點真係幾吸引🤖*K-Pop炸雞 $34*以為30幾蚊嘅炸雞會得好少,但黎到有驚喜😍炸雞熱辣辣,味道係經典嘅韓式甜辣醬,就算放左一陣都仍然脆口,比起平時食嘅炸雞較細件,但細細件都有好處,可以一啖一舊唔洗整污漕隻手👍🏻*溫泉蛋牛肉石鍋飯 $66*熱辣辣嘅石鍋打卡一流,個底有好多飯焦夠哂香口,除左可以用蛋汁撈飯之外,重有兩款醬汁比你揀,石鍋嘅好處就係慢慢食食到尾d飯餸仍然熱辣辣,牛肉嘅份量都算多,飯亦都一樣,包你一定夠飽😂*薏米人蔘雞燉湯 $78* 加配*韓式粉絲 $12*一上檯就聞到陣陣人蔘嘅
*K-Pop炸雞 $34*
*溫泉蛋牛肉石鍋飯 $66*
*薏米人蔘雞燉湯 $78* 加配*韓式粉絲 $12*
一上檯就聞到陣陣人蔘嘅香味,原條人蔘真材實料,雞肉嫩滑,個湯個味都算濃,飲落甘甜,加埋粉絲撈湯食一流
*咖喱牛腩 配珍珠飯 $64*
呢度除左主打嘅韓國菜重有其他野揀,連日式、西式、pizza都有,我地一向鍾意食咖喱,所以都叫左個咖喱牛腩黎試下,最欣賞嘅係呢度真係比好多牛腩你,最怕個d成碗都係牛根嘅,個咖喱汁都唔錯,撈飯食都唔夠喉
黎食韓國野點少得飲返d 韓式飲品,我地就試左*桃味燒酒 $20*同*韓國梨汁 $12*,重叫左*啤酒 $28*黎送炸雞添,成件事好滿足呀🤪