2020-08-13
鬱得太耐 睇疫情期間出咗去食嘢呢間性價比幾高下雖然係食晚市plan,但係4pm食*疫情期間先係咁,你當晚市食評咁睇啦ps. 每一份食評都係表達當時狀況, 我去到食嘅質素唔代表完全等於你食嘅質素裝修係用法鬼夜行嘅風格,幾有特色 打卡嚟講應該幾靚頭盤會送 每人1客嘅蔥吞拿魚米通(個名自己改), 幾好食但係略嫌有少少大舊, 呢啲嘢如果整成一啖就可以食曬隻size就幾好。呢份都係唔使叫,會送上a4和牛每一個種類每人一片畀你試咗先,先決定加唔加錢轉a4套餐,呢個做法好公道,我好欣賞。但啲肉未解凍好, 可能係因為疫情期間客流唔穩定, 唔肯定會有幾多客人嚟食所以冇做好預先解凍,希望平時唔係咁。我見唔係好餓就冇加到A4 plan。呢份就係美國牛肉, 就咁睇已經知質素幾好,食落同牛_ level 3同級(唔開名啦),或者呢間會高少少,睇你彩數啦。牛舌好好食。呢間嘅刺身係我食過嘅燒肉放題裏面最高質素, 特別係帶子刺身, 我重覆order咗好多次!燒帆立貝兩隻口味都幾好食,但係好多餐廳都冇留意呢一點, 成日都將檸檬同啲生嘢食放埋喺同一碟, 明明檸檬就應該新鮮唧汁黎調味, 咁我唧出嚟啲檸檬汁就會唔乾淨, 但呢
呢間性價比幾高下
雖然係食晚市plan,但係4pm食
*疫情期間先係咁,你當晚市食評咁睇啦
裝修係用法鬼夜行嘅風格,幾有特色 打卡嚟講應該幾靚
蔥碎吞拿魚米通(自己作名)
頭盤A4和牛
我見唔係好餓就冇加到A4 plan。
帶子刺身
兩種口味燒帆立貝
燒帆立貝兩隻口味都幾好食,但係好多餐廳都冇留意呢一點, 成日都將檸檬同啲生嘢食放埋喺同一碟, 明明檸檬就應該新鮮唧汁黎調味, 咁我唧出嚟啲檸檬汁就會唔乾淨, 但呢個問題唔止發生喺呢間餐廳, 其實全香港好多餐廳都有發生同樣問題, 呢啲位就會反映咗鋪頭細唔細心。希望可以改善。
明太子雞翼
我幾鍾意食佢個明太子雞翼, 雖然明太子嘅味道唔重但係整體感覺幾好食, 同埋唔係用一般放題嗰啲炸雞翼嚟hea你。
燒蠔
一般燒肉放題都會有嘅燒蠔
不嬲都唔會有咩期望, 只係循例食一食, 冇怪味但係唔特別。
日式芝士炸年糕
佢嘅芝士年糕炸得好靚, 表面上睇唔到缺陷,食落都幾好食。值得叫。
每人一客甜品雪糕
最尾會每人送一客雪糕, 由於我唔係雪糕愛好者, 唔會覺得佢特別好食。
嘢飲要加錢先任飲所以我決定飲冰水,因為係任飲,仲可以飲少d甜野。
最後要提一提, 佢個爐中間係可以好熱,但側邊嘅溫度唔夠高, 平時如果鍾意燒腸仔或者有成日燒燶嘢嘅人, 今次應該唔會失手, 喺呢度應該唔會失手, 但有好處就有壞處 佢可以燒牛肉嘅面積會相對地少。
總結:
擁薦度:4.5/5
同價位燒肉店中,喺食物方面一定係算高質
普通plan牛肉同牛_ level 3一樣(明嘅人就會明)
雖然嘢飲要加錢先有任飲 係會比較輸蝕, 但係喺環境同埋熟食/刺身方面加咗好多分。有利就有弊,合理。
仲有一點,上菜速度慢,呢點好需要改善
所以我係服務方面俾3星(態度好好所以唔會太低分)
ps。 由於我以前係攝影師, 但D相都係用手機影,但呢d唔係廣告相, 希望你哋可以睇到本身食物嘅樣,睇食評之餘可以學下點影靚相呃下like
多謝你睇左成千字嘅食評,我真係太得閒