2022-01-24
今日為咗把握堂食機會 就決定去食啲喺屋企少整啲嘅野🙈因為咁而比我搵到間咁高質嘅燒肉🥰呢度嘅燒肉套餐都幾多選擇•前菜 蒜子番茄&芽菜漬物🥗•-新鮮番茄配上生蒜蓉估唔到出奇地夾,沾少少柚子醋味道更為清新。芽菜爽口,而且麻油味極香•燒鱈魚乾• -鱈魚味濃,燒到好似餅乾咁脆,可以沾埋沙律醬增添鮮甜味。.我哋分別叫咗兩個套餐,竹同埋一人前特選。首先講吓竹一人前有咩要推介先啦~套餐入面有2款和牛,油脂分佈平均,入口即溶。安格斯小排牛味較濃,肉質比起和牛無咁淋身。另外,醬汁牛肚超級淋身,而且非常新鮮,完全唔擔心會有內臟味,值得一試!•香蔥炭火雞腿肉&伊比利亞肋條•🐔🐽-將雞腿肉燒至金黃色,香脆嘅外皮配上炭火香味,真係別有一番風味!另外夾埋大蔥一齊食,令到雞肉更為鮮甜。而伊比利亞肋條油脂分佈平均,油香滿滿,肉質彈牙。另外套餐內仲有手板咁大隻嘅虎蝦,4款蔬菜,我認為呢個套餐簡直係抵食之選!第二個餐係一人前特選,主要以雞肉同豬肉為主,雞肉肉質鮮嫩,唔使調味都好正。豬肉就肥膩適中,肉質爽口!•竹 一人前•🐮和牛脖肉 (2切)和牛翼板 (2切)安格斯小排 (2切)牛肚 (4切)香蔥炭火雞腿肉 (2切)伊比利亞
因為咁而比我搵到間咁高質嘅燒肉🥰
呢度嘅燒肉套餐都幾多選擇
•前菜 蒜子番茄&芽菜漬物🥗•
芽菜爽口,而且麻油味極香
鱈魚味濃,燒到好似餅乾咁脆,可以沾埋沙律醬增添鮮甜味。
•香蔥炭火雞腿肉&伊比利亞肋條•🐔🐽
•竹 一人前•🐮
和牛脖肉 (2切)
和牛翼板 (2切)
安格斯小排 (2切)
牛肚 (4切)
香蔥炭火雞腿肉 (2切)
伊比利亞肋條 (4切)
虎蝦 (2尾)
蔬菜 (4切)
錦爽雞腿肉 (4切)
錦爽手羽先 (2入)
伊比利亞肋條 (4切)
鹿兒島豚腩 (4切)
鹿兒島豚西冷 (2切)
蔬菜 (4切)
•梅子茶漬飯&炙燒牛肉茶漬飯•
食完一輪燒肉,店員送上茶漬飯,分別係梅子同埋牛肉,簡直啱哂呀~梅子擺落茶漬飯減低咗酸嘅刺激感,清淡嘅酸甜味可以解膩。炙燒牛肉配茶漬飯真係無得輸,點食都咁夾哈哈,將牛肉炙燒可以撇除多餘嘅油脂,令到茶漬飯嘅牛香味濃。
最後仲有甜品附上,抹茶,黃豆粉蕨餅,味道清新。2個套餐樣樣都有,就連甜品都有,性價比超強!