2022-08-04 66 浏览
近年將軍澳發展得真係好快,人口多咗自然餐廳都會進駐入嚟呢一區🫢PopCorn係將軍澳其中一個最大最新嘅商場,仲要係地鐵站上蓋,入嚟行下食下野真係不錯架。之前行過大將門口幾次,次次都好多人喺門口排隊,所以今次入嚟就一於試吓佢嘅火鍋先❤️。。🔘北海道黑毛和牛放題 | $348評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 入到餐廳俾我第一個感覺係”嘩幾闊落喎”🤣的確餐廳入面嘅裝修都係以木色為主,大玻璃窗可以見到出面人來人往,如果日頭有埋自然光都應該幾舒服。講到呢個北海道黑毛和牛放題,最特別係好少見嘅芝士咖喱鍋湯底,同埋佢多達83種嘅食物😍當然主打嘅北海道黑毛和牛係我首選推介,但其實其他嘅牛肉,例如澳洲和牛、美國SRF和牛都幾正❤️除此之外仲有山原島阿古豬五花肉同特選雞腿肉等等嘅肉類俾大家選擇。自助區有無限量嘅蔬菜、麵食、丸類、甜品同飲品俾大家選擇,我自己幾鍾意食佢哋嘅炸雞,同埋可以自己落手整嘅雪糕窩夫🧇😍有得食又有得玩!而個芝士咖喱湯底真係令我喜出望外,牛肉同配料放入濃湯之後掛滿左芝士咖喱汁好香濃惹味🤤。。🔘大蟹棒 | $32評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 職員介紹可以加$32就可以追加四條大蟹棒,我二話不說就要左🫢出面

🔘北海道黑毛和牛放題 | $348
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔘大蟹棒 | $32
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 職員介紹可以加$32就可以追加四條大蟹棒,我二話不說就要左🫢出面便利店買一條已經要十幾廿蚊,蟹棒肉質結實而彈牙,就算放入火鍋之中都唔會散開,真係好抵食!

🔻食物種類繁多,淨係和牛都有三種🫢
🔻環境寬躺,非常好坐
🔻將軍澳站一上去就係架喇!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️