餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2018-11-14 38 浏览
火水爐冰室火鍋 (旺角)旺角煙廠街33號朗廷軒1樓味道:4 / 5今次一行人選擇左安格斯海鮮任食套餐首先上左個雞煲 我地就好奇怪 點解既原來呢個係前菜黎 比個煲你食先 之後再另外叫其他湯底打邊爐而唔係用雞煲個汁加水打邊爐 好獨特唔知有無同好 雞煲黎講 最重要係d配料芫茜 洋蔥吸哂d汗 好正 食到津津有味而且花膠 豬皮(要訂座先送)好彈口再黎雞件 肉質好滑 一咬就扯開不過美中不足既係雞件份量比較小之後叫左個芫茜皮蛋湯底 芫茜味唔會好重海鮮方面有蝦 魚 青口 生蠔 墨魚滑 正常野不過要讚下塊魚片同墨魚滑食落好爽口 再黎肉類 主角安格斯牛 真係好正 encore左幾次 肥瘦比例分明 岩哂食肉獸丸類好多獨有既丸 其中墨汁墨魚丸 我覺得最值得食 一咬落去 爆哂d汁出黎令外一開始會比d小食你 燒賣 魚蛋到食完果陣 又有甜品送 好服務態度位置:3 / 5餐廳位置就唔係咁就腳 係花園街差唔多盡頭到 馬會街市個路口轉入去環境: 5 / 5鋪頭好有懷舊既感覺係門面已經感覺上到黎好多火水爐 完全帶出以前既味道配埋周邊牆身既設計 完全好似倒退50年咁好不獨特既風格 行複古路線 我都第一次見價錢:4.5 /
火水爐冰室火鍋 (旺角)
旺角煙廠街33號朗廷軒1樓

味道:4 / 5