2009-04-25
估唔到大家都咁快手, 我在開張的第一日去, 都己經帶五個食評。相信經濟其實都不是太差。一上到去,門口己經見到日藉的師父在BAR 檯。信心己經增加不是。 餐廳的裝修好光猛, 地方也很寛闊, 坐得舒服。MENU,選擇唔多,大概兩頁, 全部都係SET。 最低清費都要160。 設有 LADY SET, 份量較少。 現在新張其間都會有9折, 都係平咗加一。我點了SUSHI SET, HK250, 有7件SUSHI , 無得選擇, 師父選當日最新鮮的食材。 我同事點了LADY SET。 來到的時候發現其實LADY SET 份量都唔少,有烏冬,又有SUSHI,又有燉蛋。其實同我的分別不大, 不過SUSHI 的數量較少。 無可置異,食LUNCH 俾到依個價錢都知道食物的質素, 沒有驚喜, 倒是覺得以正價比,好像貴了點。 不過份量真係好多, 當做是晚餐可能較這適合。 總結: 不過不失。 不會是那種令人一食難忘的餐廳, 但絕對是安安定定,舒舒服服,請客會友的好地方。 相信間中都會再光顧,因為LUNCH TIME 都好大機會有位。不知晚上的MENU 會否不同, 否則食物的選擇得確很少。別注, 現在晚上有S
相信經濟其實都不是太差。
別注, 現在晚上有SAKE 任飲, 一大班人應該幾好玩, 我都想試試