餐廳有貴有平,去既客人亦唔同,客人群要求也不同有人要大件抵食,唔駛服務、唔駛環境氣氛;有人要食靚野;有人要SERVICE;供與求,各取所需但個人認為呢間高不成、低也不及講食物算係咁,無乜味精,口味屬淡,味道一般,無乜賣相可言,食物上枱算「温」 (不涼但不太熱,但碟頭SIZE一般,合女仔,所以食完都未係叫做「凍」絶不大件抵食、唔係靚野,唯一可以勉強係叫「健康」講價錢係呢區算係「平民」掛,加門面,算係咁,百幾蚊位,(但男成年人應該要叫多D先夠飽)講服務垃圾個人認為服務質素哀過深水埗茶記,成個HARD SELL咩D菜重要係如果有小朋友,真係唔去去,一D 都唔小童友善,有三件事發生左:1) 係佢地擺位時,我個女係枱面玩緊,佢放緊我個女對面個位,我剛到SETTLE DOWN中,突然跌左隻杯落地,我真心以為係我個女推到張餐影響到佢  (補充:小朋友係坐住無大叫大動作) ,十分SORRY,同個服務員勁SAY SORRY,佢無反應但面黑,同時我話我知女,叫佢唔好再貼枱面DD野,我個女眼紅晒,但話「唔係呀~~~」 <<--- 當刻我覺得唔好意思, 阿女咁講我仲有D嬲個女點知佢地執完野開,
餐廳有貴有平,去既客人亦唔同,客人群要求也不同
有人要大件抵食,唔駛服務、唔駛環境氣氛;
有人要食靚野;
有人要SERVICE;
供與求,各取所需
但個人認為呢間高不成、低也不及

講食物
絶不大件抵食、唔係靚野,唯一可以勉強係叫「健康」

講價錢

講服務
垃圾
重要係如果有小朋友,真係唔去去,一D 都唔小童友善,
有三件事發生左:

點知佢地執完野開, 我老公細細聲同我講係個男服務員自己將D餐具移位時自己手跟撞跌的....
(我只能說小朋友講我會唔SURE, 但我信我老公) 但我果時都只係諗個服務員自己應該知,點解我咁唔好意思、不停重覆SORRY佢都咁黑面,佢就算唔話我知我攪錯(因為企老細係附近),講句唔緊要都好呀,仲要黑晒面?🤔

2) 佢地D MENU好珍貴,小朋友掂不得,我個女拎住同我地一齊睇,個另一個服務生唔知係邊走埋黎搶走佢話佢地得一份,唔好整皺佢,我敢講我地完全無傷害佢個MENU既意圖,真係只係想反轉背頁看

真心呢刻火左,心諗MENU唔俾睇想點,仲話得一份 (我地枱2-3份)

3) 不停提還枱,最後叫我地選左甜品先,咁呢D當然係小朋友選。開口埋口都係唔好貼,講好喇 (就算個小朋友距離佢2-3個位,伸直隻手遠指都係咁講,想貼都貼唔到啦,小朋友隻手邊有咁長)

總結:
有小朋友 (EVEN 9-10歲) 唔好去
或者佢地TARGET高尚友誼聚會 或 情人約會
但以佢質素,氣氛,再加上附近既選擇,我個人唔覺得呢類客人會選佢地

結賬後仲一口氣NON STOP講咩優惠卷....
無聽佢講咩,亦無KEEP咩優惠卷,因為一定唔會再去!請都唔去!
题外话/补充资料: 因為我地多人,佢無大枱,本身諗搬右少少張枱,但佢地十分緊張, 話D枱一點也不能搬,因為個地唔平坦,搬左會好大件事 (語氣十分緊張,但因為我地剛到,都俾佢嚇一嚇) 如果真係要去,記住要做聽聽話話,佢叫你行左,你唔好行右既「好」客人,你會食得開心D (如果你甘心咁俾錢食飯 :P)
2019-02-23