2024-04-05 165 浏览
大概6:30 walk in有位~平时真系难有位,可能假期大家都去旅行所以少左人😂去亲依度都必叫小笼包,皮薄馅靓,最钟意系一啖放系口再爆汁嘅感觉。嚟到通常都放几分钟等啲汤冇咁热再食,不过今次一放落口感觉块皮厚身咗少少,同埋好快冻咗,冇咁好食。巴蜀十三香鸡系本身唔谂住叫,不过见到隔篱枱叫咗好似好好食就叫啦,但系嚟到佢用碟上,唔系隔篱枱同menu显示既类似竹既物体~同埋好多白肉,好「鞋」同埋好咸。依度既炒粉面饭都好大碗,今次嗌杨州炒饭都唔例外,两人食每人2-3碗都可以。虾身干净,不过如果再炒得入味啲就perfect。另外开头本身我叫左人参乌龙,但男朋友想叫碧螺春,同左staff讲声转碧螺春最后都系黎人参乌龙~同埋送餐前小食果阵,其实我唔知果啲咩来,用犹豫嘅目光望左一阵,谂住问staff系咩,但佢可能get错以为我唔想要无问我就自己拎走左。。。
葱油海蜇
杨州炒饭
鲜肉小笼包(五只)
巴蜀十三香鸡
2024-04-02