仙草芋圆反胜肉松芋泥吐司🍞💛上次对外卖嘅芋泥吐司略为失望,但又听朋友讲话佢地嘅堂食会好好多,于是一于再访😝今次一于试清楚呢间人气之选🤣1️⃣ 🍚大鲁肉饭 $20 学生优惠20蚊大大碗采用珍珠米,饭同汁嘅比例恰当,味道唔算重口可惜系佢地鲁肉比较碎,冇咗粒粒肥瘦均匀嘅比例🥺2️⃣ 🍜干拌面套餐 $45材料配搭好滋味,有鲁肉,豆卜丝等,芫茜点缀 (可走)酱汁丰富,不过对轻口味嘅朋友嚟讲会有少少咸,可以视乎口味捞酱汁😉面质感烟韧有厚度亦挂汁套餐包小食同饮品,小JunJun拣咗盐酥鸡啰冬瓜茶一口盐酥鸡香口嘅,不过份量少炸粉多,当bonus啦😝3️⃣ 🍡仙草芋圆1号 $34呢款真系要推介👍🏻🤤完全可以encore😆三色芋圆共10粒,食到材料原味,质感亦烟韧,偏甜 仙草散发隐约凉茶味,非当滑溜带有韧性 仲有亮晶晶嘅海藻水晶,食落烟韧弹牙又爽口,为成个甜品加分😋4️⃣ 🍞肉松芋泥吐司 $40今次再试堂食,的确比外卖好食,包身冇咁干带有微温,但未去到好食级别,整体都系偏干滞,芋泥偏甜总结而言,呢间人气台式小店的确有台湾嘅感觉,主食性价比颇高,推荐仙草芋圆,不过驰名嘅芋泥吐司表现麻麻,可以留肚试其他菜式😉😋
[驰名台式美食小店✨]仙草芋圆反胜肉松芋泥吐司🍞💛

1️⃣ 🍚大鲁肉饭 $20
学生优惠20蚊大大碗
采用珍珠米,饭同汁嘅比例恰当,味道唔算重口
可惜系佢地鲁肉比较碎,冇咗粒粒肥瘦均匀嘅比例🥺
大鲁肉饭

2️⃣ 🍜干拌面套餐 $45
材料配搭好滋味,有鲁肉,豆卜丝等,芫茜点缀 (可走)
面质感烟韧有厚度亦挂汁
套餐包小食同饮品,小JunJun拣咗盐酥鸡啰冬瓜茶
一口盐酥鸡香口嘅,不过份量少炸粉多,当bonus啦😝
干拌面

一口盐酥鸡

3️⃣ 🍡仙草芋圆1号 $34
呢款真系要推介👍🏻🤤完全可以encore😆
三色芋圆共10粒,食到材料原味,质感亦烟韧,偏甜
仙草散发隐约凉茶味,非当滑溜带有韧性
仲有亮晶晶嘅海藻水晶,食落烟韧弹牙又爽口,为成个甜品加分😋
仙草芋圆1号

4️⃣ 🍞肉松芋泥吐司 $40