在我好友的生日即將到來之際,我想為他準備一個特別的驚喜。我知道他對於美食有著極高的品味和挑剔的口味,所以我決定帶他去享用一頓豪華的大餐,以表達對他的祝福和感謝之情。10月除咗係大閘蟹嘅季節之外,亦都係好閨蜜嘅生日。年年都俾佢捉去食蟹,今年亦都唔例外。今次我哋就揀咗之前未食過嘅呢一間餐廳,見到佢有做兩個人嘅套餐,價錢都幾抵食。.首先上嘅就係蟹粉伴饅頭,饅頭炸到香香脆脆,再沾上蟹粉,邪惡美味。饅頭嘅油份,令到蟹粉更添油香。.跟住就係杏汁白肺湯,味道清清潤潤幾啱秋冬食,豬肺都比幾多。.主角方面,無聊蟹公蟹乸都好食,一打開就超多膏,雖然前牌check到膽固醇有啲過高,但係美食當前真係忍唔住,加少少陳年蟹醋,正。.跟住就係避風塘牛仔粒啦~掛住食唔記得影相,但係佢個牛仔粒質素都好唔錯,雖然檯檯都係套餐,但係佢好明顯冇預先整定,上檯仲熱辣辣咁。加埋爽彈濃郁蟹粉撈麵,令人好飽足。.最後再黎個薑茶湯圓收尾,份量味道都啱啱好。.價錢:$688 另收茶位小食及+1服務費

跟住就係杏汁白肺湯,味道清清潤潤幾啱秋冬食,豬肺都比幾多。

最後再黎個薑茶湯圓收尾,份量味道都啱啱好。
價錢:$688 另收茶位小食及+1服務費