2023-11-10
其實留意咗雪媽糍好耐,見佢味道特別,有別於一般傳統口味,而且packing 同外形都好靚~~ 所以有日經過中環街市,終於忍唔住買咗佢黎試,因為款式口味都多,心多多樣樣都想試吓,所以就一口氣買咗6件同屋企人share~ 試後感係好!好!味! 佢地個雪米糍由冰格攞番出黎後10分鐘,稍稍等個心退冰就食得, 而外皮依然保持煙韌軟糯,而內裏的忌廉口感幼滑,好似食緊雪糕咁,而且忌廉口味多樣化,也不會太甜太膩,而且粒粒飽滿夠多cream , 怪不得咁受歡迎 👍🏻因為是每日人手新鮮製造,所以賣晒就無,當日去就買咗呢6款口味,我已經好貪心地試咗其中3粒,每粒都好有驚喜🥰,而屋企人食果幾款都話好好味,等我下次試埋果幾款先至得~ 🌟芒果忌廉2.0(百香果芒芒) (HK$39)🌟焙茶朱古力粒粒 (HK$37)🌟Oreo 繽紛樂 (HK$35)🌟士多啤梨紅桑子(HK$40)外表粉紅色粉紅色超靚,未食都已經大加分,味道香甜,好香新鮮士多啤梨味,加埋酸甜的紅桑子脆脆,好有口感🫶🌟小山圓抹茶Oreo (HK$37)抹茶cream 好滑,帶著抹茶濃香,味道微甘,配上濃郁但偏甜的Oreo 就剛剛好,綠茶控必試😋
試後感係好!好!味!
🌟芒果忌廉2.0(百香果芒芒) (HK$39)
🌟焙茶朱古力粒粒 (HK$37)
🌟Oreo 繽紛樂 (HK$35)
🌟士多啤梨紅桑子(HK$40)
🌟小山圓抹茶Oreo (HK$37)
🌟蝶豆花海鹽芝士蛋糕 (HK$38)
呢個又一驚喜,淺藍色的蝶豆花顏色絕美,而入邊的海鹽忌廉配芝士蛋糕,咸咸地原來又幾夾。