2022-10-18
吃扒旺角豉油街108地舖今日約左朋友去旺角覓食,見到呢間裝修得好懷舊既餐廳,店內有舊式電話亭同埋好製別既木製傢私等,我地覺得打卡一流,好似置身80年代咁,好特別啊!!吃扒什扒話晒都好耐無据過扒,心大心細左好耐到底食咩好之際,朋友建議我食什扒餐,乜都有!什扒餐包括煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉和牛仔腸,岩晒我呢個食肉獸,淋上蒜蓉汁之後聞到超級香蒜蓉味,隔離枱都忍唔住望左兩眼。雞扒個肉質超嫩同多汁。牛扒亦都好香好淋,個餐份量勁大,差d食唔晒啊!熱熔芝士紐西蘭牛柳我地加咗$25跟餐,會有餐湯、餐包、甜品同飲品。個鐵板牛柳一上枱既時候超級大份,侍應會淋上用鐵鑊上嘅熱熔芝士,身為芝士控既朋友流晒口水,朋友叫咗5成熟,一切既時候岩岩好,絕對無over cooked,食落好淋好juicy,估唔到芝士同黑椒汁都咁爽,好邪惡,食落都真係勁飽!水牛城雞翼最中食水牛城雞翼既我地,一上菜既時間都勁開心,外皮炸到超級香脆,而且雞肉好爽口,食落酸酸甜甜,好開胃啊!
旺角豉油街108地舖
吃扒什扒