2016-07-21 1255 浏览
k square 4係朗豪坊附近,環境舒適,同朋友放左工之後黎呢度傾計食飯飲酒,都係唔錯既選擇點左個set dinner for two, 有齊餐湯,一個appetizer,兩個主菜,加錢重可以點甜品同轉特飲添野飲好豐富,除左cocktail都有唔少無酒精飲品可供選擇,岩哂唔飲酒or揸車既朋友南瓜忌廉湯湯熱辣辣又creamy,而且南瓜味好清甜三文魚他他千層 salmon tartare三文魚、芒果,重有洋蔥切粒,然後放落蒜茸包食,口感相當豐富香甜既芒果配上三文魚都幾清新開胃蒜茸包烤得非常脆,蒜茸香同三文魚鮮香好夾k square火焰鐵板烤雞 k square sizzle firing chicken店員將焗完既雞攞出黎,充滿火焰,呢個真係好驚喜既表演之後將雞斬件再俾我地食真係好細心,因為用刀切開雞相信要花唔少心力以為細細隻冇咩好食,點知切完之後發覺好大份雞脾肉、雞胸肉同雞翼都可以食均哂肉好多而且肉質嫩滑燒過之後皮脆肉香,點上燒汁重惹味,真係好出色伴菜有香口既薯角同翠玉瓜蘿蔔,味道都唔錯蜜糖芥末meat lover薄餅話明meat lover,當然有唔少美味既肉啦,豬肉、雞肉同火腿都有
南瓜忌廉湯
湯熱辣辣又creamy,而且南瓜味好清甜
三文魚他他千層 salmon tartare
三文魚、芒果,重有洋蔥切粒,然後放落蒜茸包食,口感相當豐富
香甜既芒果配上三文魚都幾清新開胃
蒜茸包烤得非常脆,蒜茸香同三文魚鮮香好夾
店員將焗完既雞攞出黎,充滿火焰,呢個真係好驚喜既表演
之後將雞斬件再俾我地食
真係好細心,因為用刀切開雞相信要花唔少心力
以為細細隻冇咩好食,點知切完之後發覺好大份
雞脾肉、雞胸肉同雞翼都可以食均哂
肉好多而且肉質嫩滑
燒過之後皮脆肉香,點上燒汁重惹味,真係好出色
伴菜有香口既薯角同翠玉瓜蘿蔔,味道都唔錯
蜜糖芥末meat lover薄餅
啖啖肉又juicy
cheese都夠多,拉到少少絲
雖然係薄批,但係超脆
蜜糖芥茉同蕃茄味濃,甜甜地幾得意
側邊有青椒醬同cream cheese,但係唔使加佢地其實已經好夠味
朋友點左個果汁千層 juicy square +$29
(orange, pineapple, grapefruit, cranberry juice, ginger ale)
我飲左少少,好有fruit punch既味道,但更加清新,而且好有夏日氣息
我點左藍莓之戀 blueberry lover +$29
(blueberry, rasberry, syrup, soda, lemonade)
我本身好鐘意blueberry,但係可惜飲過好多類似既飲品都係伏,但係呢個我非常鐘意
味道一d都唔藥水味,有少少類似利賓納香甜既味道
blueberry同rasberry味唔酸,我即刻愛上左呢個飲品
鐵板冰火朱古力軟餅配曲奇雪糕 +$38
店員一攞出黎就將chocolate sauce淋係鐵板上面,真係熱辣辣
冰凍既曲奇雪糕同熱熱既朱古力軟餅,口感好有驚喜,刺激味蕾
軟餅有軟綿同煙靱既感覺,朱古力味濃而唔太苦,加上cream食更香滑
5百幾蚊食到咁豐富既大餐,滿載而歸