2022-12-05 126 浏览
朋友係FB大推嘅鮨店,佢話好有驚喜,於是即刻訂位試吓係唔係真係得,費事變咗預約困難先約就遲。我相信係香港第一次食壽司之前會有一part茶度,係你面前整抹茶同菓子,呢個真係加分位,成個experience 唔同哂。兩個人,一個要15件壽司set,一個要刺身壽司set,試下個分別。伊佐目壽司北海道帆立貝間白魚赤貝壽司深海大池魚 牡丹蝦梭子魚北寄貝 煙薰蘿蔔配芝士青橘啫喱金目鯛鯊鰈魚鯖魚白昆布赤鯥赤身醬油漬北海道根室海膽呑拿魚手卷焦糖玉子另外叫左個貴少少嘅Set,試左多款唔同刺身,有鯊鰈魚三食、厚岸真蠔、鰹魚BB同煙燻大拖櫻花蝦,根室白海膽加黑鮑魚都係好精彩,我個人力推煙燻大拖,未曾試過嘅口感,加上炸過嘅櫻花蝦同日本野菜,個種感覺好少見,至少平時大拖就咁切你已經覺得好開心,亦都係呢到嘅風格同特色。個人覺得各有所長,不過有埋刺身都係多元化好多。我覺得食lunch都幾抵,試業期完左就會開放俾大家book。當然,你話晚餐價不如飛去日本食啦,但我覺得,要支持留港消費幫下手先得㗎。

伊佐目壽司
北海道帆立貝