2023-03-17
今次平日夜晚臨9點last order前15分鐘黎到可以直入, 仲要食到最想食既甜品簡直係開心到彈起😙 今次去到tatami位已經清潔緊, 所以就冇緣見到呢個打卡位喇, 臨近閂門淨返既就係甜品, 都係我今次黎既目的😎E For Egg 芝士奶蓋招牌窩夫🍳($88)兩塊厚厚脆身既窩夫既上面舖左一層海鹽味奶蓋個人覺得鹹左少少🤏 奶蓋上面擺左一隻好似煎蛋糖既放大版, 蛋白既部分都係奶蓋, 蛋黃係一粒雞蛋黃色波波好似份子料理凍冰冰一擺落口就融左😂 窩夫中間夾左兩舊好軟糯既麻糬, 麻糬中間都係包住啲好凍冰冰既野🧐 呢個甜品打卡可愛, 食落去仲有滿滿既驚喜🤩軟心黑芝麻卷蛋🍰 ($56)黑芝麻味既蛋糕卷住一層厚厚既忌廉, 外面搽左一層薄薄既黑芝麻醬, 最頂部就擺左一小撮海鹽奶蓋😍 成個卷蛋既芝麻味極濃, 加埋灑落係卷蛋既玫瑰花瓣會有芝麻香同玫瑰香好特別😉呢度冇華麗特別既裝修, 但係勝在食物夠高質, 唔怪之得開左咁耐都仲咁受歡迎, 仲攞埋timeout 同 openrice既獎添☺️唔想等既話可以係openrice 卜位, 但係只限星期一至五, 星期六日都係要walk-in🤓
E For Egg 芝士奶蓋招牌窩夫🍳($88)
軟心黑芝麻卷蛋🍰 ($56)