2024-02-08 91 浏览
要搵一間好食有質素既放題其實都幾難,仲要系新界區就更難,估吾到元朗呢間緣聚質素幾高,有好多少見既食物出現!晚市放題任食2小時,我地另外加$190升級左,所以食物款式選擇更多!蟹味噌甲羅燒配脆米通呢個即叫即燒,所以要等耐少少,其他野食上菜速度都算ok。甲羅燒配米通好夾又好食!刺身顏色夠鮮艷,吾會暗啞,睇落同食落都覺得新鮮,個人推介赤蝦、黑鯛薄切!赤蝦好大隻而且幾爽口,黑鯛系放題比較少見,所以值得試吓!辣味蒜蓉燒蠔食落其實吾系好辣,蒜蓉比較多,蠔都幾大隻,絕對吾系蠔仔。中拖羅配醬油脆脆幾特別既壽司,中拖羅都厚切,食落咸咸地又有少少脆粒。蝦天婦羅黑色一點點既系黑松露蝦天婦羅,無黑點系普通蝦天婦羅,食落去其實無分別,食吾出有黑松露味。蟹肉茶碗蒸茶碗蒸幾滑幾香,有塊日式魚蛋同少量蟹肉絲。鰻魚西京燒串呢個有驚喜,最推薦食!鰻魚魚肉好厚身,而且咬落去幾彈牙,加埋鰻魚燒汁,好好食!免治雞肉串一口size既免治雞肉串,入面有少少軟骨粒。燒羊扒羊扒比較油膩,但無羊騷味。蒜蓉牛油燒海蝦海蝦用左蒜蓉同牛油燒,肉質正常,未去到話好驚喜。扇貝黃金燒扇貝相對比想像中細粒,但一口size可以食多幾粒。宇治抹茶紅豆冰呢

蟹味噌甲羅燒配脆米通
呢個即叫即燒,所以要等耐少少,其他野食上菜速度都算ok。
甲羅燒配米通好夾又好食!

辣味蒜蓉燒蠔
食落其實吾系好辣,蒜蓉比較多,蠔都幾大隻,絕對吾系蠔仔。

中拖羅配醬油脆脆
幾特別既壽司,中拖羅都厚切,食落咸咸地又有少少脆粒。

蝦天婦羅

蟹肉茶碗蒸
茶碗蒸幾滑幾香,有塊日式魚蛋同少量蟹肉絲。

鰻魚西京燒串

免治雞肉串
一口size既免治雞肉串,入面有少少軟骨粒。

燒羊扒
羊扒比較油膩,但無羊騷味。

蒜蓉牛油燒海蝦
海蝦用左蒜蓉同牛油燒,肉質正常,未去到話好驚喜。

扇貝黃金燒
扇貝相對比想像中細粒,但一口size可以食多幾粒。

宇治抹茶紅豆冰
呢杯同出面cafe有得揮,貌相已經要加分,最頂有cream,飲落幾香奶味同抹茶味,底下既紅豆夠甜。

巨峰提子乳酸氣泡
飲落去好香濃巨峰提子味,絕對吾系藥水味,同樣好飲!

蜜桃紅茶
味道甜甜地,而且吾系沖茶包個種,底下真系有一塊蜜桃。

青柑鮮奶梳打
聽個名有啲奇怪但好想試下咩黎,飲落似乳酸飲品,有少少怪但又吾系難飲。

一向對食放題甜品無咩要求,估吾到呢度既款式非常特別,而且有質素!

木糠布甸
一細杯可以比我試更多吾同既甜品

芝士撻
同街買既芝士撻一樣,絕對要叫,熱辣辣送上黎,入面系流心芝士,撻底都脆,不過食一件都幾飽。

吉士奶黃鯛魚燒
鯛魚燒入面系滿滿既紅豆餡,外面先系奶黃吉士。

除左電話落單既甜品,出面仲有雪櫃放左吾少款式既雪糕同雪條揀。