2019-10-08 28 浏览
山長水遠入到去荃灣,又唔清楚邊到有野好食,就係商場入面搵間餐廳試下,朋友想食日本野,所以黎左食拉麵,又幾唔錯喎!叫左個香蔥拉麵,幾足料!由於太鍾意食溏心蛋,所以額外加多一份!好滿足!睇相都見到個溏心效果,唔洗多講了。至於湯底,都算濃郁!另外,叫左d串燒,有雞軟骨同埋牛舌。雖然一串牛舌黎講,價錢未必係最便宜,但係我覺得值呢個價,佢唔會燒到好un。相反係其他串燒店食過平既但又一般,我寧願比多少少,食得滿足d。見佢d飯係一setset咁,就叫左個黎試試。一睇就知會食到飽,又有前菜又有湯。薄牛肉片唔算太多肥的部位,食落冇咁油,最怕多脂肪但少肉個種牛肉薄片!雖然茶碗蒸唔係主角,但係蛋蒸得好滑,會sin入口咁架!偶然發掘下小店原來都會有驚喜!