2018-02-10
實在太鐘意食omakase😆估唔到係大圍都有得食 即刻拉埋同我一樣哈日嘅爸爸去試試撐枱腳☺️💓間舖個位都幾隱蔽嫁 少啲眼力會miss~佢係巷仔轉入去不過食到性價比咁高嘅omakase就一定要落足眼力搵搵啦❤️Menu有兩款 分別係櫻、菊 櫻Omakase定價$900 仲會多左幾點刺身同燒物 自問兩父女戰鬥力無咁高😂叫左菊Omakase ($600)本身600蚊埋單唔係話抱好大期望👉🏿👈🏿點知真係好驚喜超滿足😳😳😳前菜 - 牛蒡、毛蟹+蟹膏、蒜頭漬師父逐一介紹嘅時候會講埋日文 學到野又感覺好pro啊🙏牛蒡會略嫌重味嘅~但食落好爽口!毛蟹拆成啖啖肉 超鮮甜 再配埋個creamy嘅蟹膏真係一流啊蒜頭漬醃得入味 帶微辣~😆五點刺身左口魚 配上酸汁 薄切有五片 爽口 配酸甜嘅汁好開胃啊🙆🏻♀️深海池魚 食得出質感好新鮮☺️金目鯛 醬油炙燒 大愛呢款 燒到好香口😍大拖羅 厚切 放入口充滿油花 油味帶甘香 超滿足❤️牡丹蝦 超巨型極度甘甜💓全部都係超dum本嘅食材啊😳😳😳五貫壽司 最值得highlight莫過於最後呢條超長嘅海膽壽司 極級鮮甜 有少少回甘 超好味啊~~卷物係蔥吞拿魚蓉小卷 魚蓉仍然好肥美 無
間舖個位都幾隱蔽嫁 少啲眼力會miss~
佢係巷仔轉入去
叫左菊Omakase ($600)
本身600蚊埋單唔係話抱好大期望👉🏿👈🏿
點知真係好驚喜超滿足😳😳😳
前菜 - 牛蒡、毛蟹+蟹膏、蒜頭漬
師父逐一介紹嘅時候會講埋日文 學到野又感覺好pro啊🙏
牛蒡會略嫌重味嘅~但食落好爽口!
蒜頭漬醃得入味 帶微辣~😆
牡丹蝦 超巨型極度甘甜💓
全部都係超dum本嘅食材啊😳😳😳
五貫壽司
最值得highlight莫過於最後呢條超長嘅海膽壽司
極級鮮甜 有少少回甘 超好味啊~~
卷物
係蔥吞拿魚蓉小卷 魚蓉仍然好肥美 無咩筋 但食到脂肪部分 滿口油香😆 加左蔥更有口感~~
牛肉烏冬
本身諗住heahea塞飽肚嘅牛肉烏冬都好好食 片片都半生熟超嫩滑~~烏冬有咬口 唔會死腍 好好味!飽都KO左🙈
甜品
自家製嘅芝士蛋糕!好有心思 只可惜唔係我鍾意比較軟身個種質地 但芝士好香好好味🤤
物超極度所值💓係大圍搵到呢間小店有omakase真係好驚喜😍😍😍一定會再黎~