2025-08-11
之前一直食開校長燒肉放題都係一直以高性價比取勝,所以間唔中都會約三五知己出嚟飯聚都會選擇校長燒肉,多元化多種類燒肉、火鍋、壽司、刺身任君選擇今次就冇約三五知己啦,只係2個人拍下拖去食下,點知今次一入場有新發現就係升級$298價錢全部高質燒肉、生蠔刺身、生啤、movenpick雪糕任飲任食驚喜位一 : 美國頂級安格斯牛肉、A4北海道黑毛和牛、北海道豚腩全部任叫,我開頭以為得一round,點知係可以任叫😍果然係高質靚肉,油脂分布均勻,入口溶化,咀嚼間,竟分不清是肉化作了汁,還是汁凝聚為肉。驚喜位二 : 竟然生蠔都可以任食,以我食過咁多次咁多間校長燒肉,係從來冇聽過有生蠔食,有生蠔食已經回本了入口時,初時是海水的咸,繼而清甜,最後竟有一絲奶香在舌根處徘徊,擠上檸檬汁,酸味刺破蠔肉的肥膩,鮮味反而更鮮明瞭。配酒是必要的,酒精衝刷過口腔,將殘留的金屬感和海洋氣息一並捲走,只留下回甘。驚喜位三 :講起食生蠔配酒真係唔少得,除咗生啤任飲外,仲有升級酒精飲料同特飲,見到有杯蘋果酒草莓芒果沙冰個圖勁靚,即刻點咗,用嚟打卡呃like一流沙冰既有水果的天然清甜,又有蘋果酒帶來的微醺氛圍感,酸甜平衡得恰到好處
沙冰既有水果的天然清甜,又有蘋果酒帶來的微醺氛圍感,酸甜平衡得恰到好處,酒精度不高,即使不太能喝酒的人也能輕鬆接受,是一款兼具清爽與風味的夏日限定美酒。
驚喜位四 : 升級炸物,有吉列炸蠔、芝麻雞翼、芝士年糕、雞皮餃子全部都即叫即炸,好新鮮
驚喜位五 : 任飲任食三小時,呢點都係好重要,可以慢慢享受,不用趕頭趕命,真係同三五知己聚會有排傾
講完五點驚喜位真係回本必食,不過平時普通版都一樣唔錯,真係多元化
燒肉類
牛肉:牛五花、牛肋條、牛小排、牛仔骨
豬肉:豬五花、蜜汁豚肉、蒜香豬頸肉
雞肉:雞翼、雞軟骨、照燒雞腿肉
醃製肉類:韓式辣醬牛肉、蜜汁叉燒豚肉
火鍋類
可選 : 清湯/麻辣/壽喜燒湯底
配料:肥牛、蔬菜、丸類、烏冬等
海鮮 & 其他
海鮮 : 多春魚、魷魚、壽司、刺身
蔬菜:生菜 、蕃茄、金針菇、粟米等
熟食:香骨雞、餃子、明火粥、老火湯、點心等
甜品 & 飲品
甜品 : 軟雪糕、豆腐花、啫喱 、奶凍
飲品 : 自助飲品吧(汽水、花茶)