2022-10-15 232 浏览
是夜和朋友走進這間南美菜為主的餐廳整個餐廳格調很高級,但價錢不離地餐廳的燈光昏暗,很relax, 配上特色牆,打咭一流尤其呢個打咭梳化位,三五朋友坐係呢度傾計飲野,超正menu的前菜非常吸引,一口氣叫了三款和牛肉醬墨西哥粟米片南美菜, 粟米片係必食平時肉醬就食得多,和牛肉醬就第一次食感覺幾滑,無平時豬肉粒咁嚡和牛肉醬唔辣的, 隨碟跟一碟辣醬。 個醬辣得好清新, 辣度都唔少, 感覺落左墨西哥辣椒仔。同和牛醬好夾😋粟米片有2隻色,幾特別, 第一次見。而且塊塊都好大塊,唔會碎濕濕用黎送啤酒一流南美蕃茄芝士沙律呢個小食有2個size 叫, 我地2人,可以叫個細size 蕃茄同芝士都烤得好香, 蕃茄仔好甜, 配埋上面個舊芝士一齊食, 非常野味蟹蓉忌廉芝士炸雲吞呢個炸雲吞外表普通, 但一入口不得了,外皮非常鬆脆,入面是軟軟濕濕的蟹蓉忌廉芝士。真正外脆內軟。是夜主菜南美特色烤肉飯成個飯份量超大, 非常豐富, 除左有烤肉,仲有烤蔬菜。全部都烤得甘黃香口。隨碟仲有個牛油果同牛油果醬, 店員教倒入牛油果醬,將成個飯撈混才食。呢度最拿手的水果手搖茶, 我見每枱都有叫手搖茶茶味好清, 唔會太甜, 用黎配燒烤野

是夜和朋友走進這間南美菜為主的餐廳
整個餐廳格調很高級,但價錢不離地

餐廳的燈光昏暗,很relax, 配上特色牆,打咭一流

尤其呢個打咭梳化位,三五朋友坐係呢度傾計飲野,超正

menu的前菜非常吸引,一口氣叫了三款

和牛肉醬墨西哥粟米片

南美菜, 粟米片係必食
平時肉醬就食得多,和牛肉醬就第一次食
感覺幾滑,無平時豬肉粒咁嚡
用黎送啤酒一流

薯蓉忌廉芝士炸雲吞

是夜主菜
南美特色烤肉飯

特色南美烤肉飯

呢度最拿手的水果手搖茶, 我見每枱都有叫
手搖茶茶味好清, 唔會太甜, 用黎配燒烤野食好夾呀~
最重要係,賣相非常靚
唔講以為飲緊cocktail 😜

菠蘿手搖茶

估唔到係長沙灣呢個地方,搵到間咁高級又高質既餐廳。 而且價錢又唔貴。如果餐廳開係旺區, 一定長期爆場👍🏻

2022-10-11