2017-09-05 1921 浏览
小妹的同事一直很推这间,但我就比较麻麻地中餐,所以未帮衬过。不过今次见佢诚意拳拳咁,好!就去食一次。店面阔落,因为我地食12:30PM,时间尚早,店内唔算多人。但到1:00PM就爆哂棚,仲要等位呢!由同事发板,叫了两个小菜套餐—<招牌炒鱼腩>及<虾米粉丝什菜煲>,配白饭及中汤/饮品。先来让小妹一食就爱上的<招牌炒鱼腩>,外脆内软,外皮脆脆又香口,鱼肉嫩滑、鲜甜滋味,姜葱爆得好香,成个菜式超惹味,很好送饭!接著有个清清地的<虾米粉丝什菜煲>,上枱时鱼汤仲滚下滚下的,够火气;煲中有小妹至爱的粉丝,虾米很香,什菜有菜心、生菜、白菜仔、菇类等;成个煲最好味系鱼汤,超鲜甜,完全和其他舖头有落味精的冇得比,真系好好饮两个菜式都很推,难怪同事经常推介

先来让小妹一食就爱上的<招牌炒鱼腩>
,很好送饭!

两个菜式都很推,难怪同事经常推介

虾米粉丝什菜煲

招牌炒鱼腩