2022-06-21
馳名海南雞 名不虛傳餐牌:早前同過朋友係到食 但當時賣哂雞油飯 今日終於可以試到!非常吸引🤤🤤1. 天天海南雞(中份)✔️果然係米芝蓮😋 海南雞非常新鮮 ✔️雞肉極級滑身嫩口👏雞皮好薄細嫩 ✔️一啲都唔肥膩 冇多餘脂肪 啖啖厚肉😚✔️完全冇雞骨☺️✔️有多種醬料配搭 eg 薑蓉 / 辣醬2. 雞油飯✔️用石頭窩呈上 可以保存飯既溫度 👍慢慢食都夠熱✔️個飯粒粒分別 硬度適中🍚✔️雞油同飯既比例正好 唔會食到個嘴油冧冧✔️香氣十足 狂添飯 3. 黑金叉燒✔️店員即場用火槍燒個叉燒 熱辣辣咁食好野味🔥✔️肥瘦分明 易入口✔️啲汁偏甜 偏向似甜醋肥豬肉👏4. 黑松露小籠包/2件✔️有個醋tube可以擳落去個小籠包到 玩味十足🤭✔️十分juicy 食落去爆汁✔️一定要趁熱食☀️5. 招牌超級水果茶✔️成1000ml大大杯 兩個人share 都飲唔哂🤣✔️茶底味幾重🤤 且果味好夠 ✔️啖啖都食到熱情果粒 👍✔️仲可以食埋西柚 蘋果 🍎6. 花好月圓(豆腐花+美祿豆腐花)✔️係必食之選😋✔️個人覺得唔加美祿已好夠味 當然作為美祿控 呢個直頭係錦上添花🌸✔️豆味好香且豆腐花好滑溜 食完一啖接一啖🤤今日平日嚟都好滿座 果然人氣旺盛😍 環境都幾好 坐
餐牌:
1. 天天海南雞(中份)
✔️果然係米芝蓮😋 海南雞非常新鮮
✔️成1000ml大大杯 兩個人share 都飲唔哂🤣
✔️茶底味幾重🤤 且果味好夠
✔️啖啖都食到熱情果粒 👍
✔️仲可以食埋西柚 蘋果 🍎
6. 花好月圓(豆腐花+美祿豆腐花)
✔️係必食之選😋
✔️豆味好香且豆腐花好滑溜 食完一啖接一啖🤤
今日平日嚟都好滿座 果然人氣旺盛😍 環境都幾好 坐得好舒服😉
單: