2015-09-13
聽到餐廳個名都知招牌菜係海南雞飯啦!每次一心都試下呢間餐廳,所以就尊程黎食。中午12點幾黎到,可能係平日,店內的人唔多,所以一入去就有位。大部份人唔係食海南雞飯就係食金邊粉,我就叫左海南雞飯。海南雞飯連野飲一共要$52,同其他餐廳比唔算太貴,因為一般既海南雞飯都要$50以上。落單10分鐘左右就有得食,果然夠效率!飯既份量相當多,一個女仔既未必食得晒,雞的數量亦剛剛好,不過味道方面就麻麻。首先佢既雞飯只有一個醬汁,醬汁甜甜辣辣幾野味,不過如果多d選擇就更好。平時既海南雞飯通常都有兩至三個醬汁,比較適合我呢個鍾意試唔同味道既人。油香飯幾香濃,不過太爛太腍,而我又特別唔鍾意爛飯,所以扣左好多分。雞既賣相唔錯,拆晒骨好方便食。雞皮同肉一夾就分開,我怕肥冇食到皮,d肉就唔太肥,而且尚算嫩滑,配飯食都易入口,不過就冇咩雞味。奶茶唔錯,一般餐廳黎講合格有餘。總結:海南雞飯以呢個價錢黎講可以一試,不過就絕對唔係我食過最好既
奶茶唔錯,一般餐廳黎講合格有餘。