2022-07-19
今晚入咗呢個美食沙漠,發現有間隱世車仔麵店,佢喺一個細商場嘅入面,座位唔太多,但都幾企理嘅😉呢度除咗車仔麵都唔少小食,所以我哋都叫得幾豐富☺️我叫咗手功煎鯪魚餅、蠔皇冬菇同蘿蔔麻辣汁米粉($45)😉個湯好多花椒,飲落都真係幾辣,不過好惹味🤣煎鯪魚餅有一大塊,口感煙韌,鯪魚味濃,仲煎得好香😌冬菇好厚身,蘿蔔亦都一啲都唔苦澀😋另外一碗叫咗手功韮菜餃、魚腐同貢丸清湯米粉 ($45)~呢碗賣相就相對健康🤣不過韮菜餃都非常足料,一咬開爆哂出嚟😗三餸車仔麵會送埋一枝嘢飲,好抵食😌小食方面,梗係唔少得我最鍾意食嘅生菜魚肉碗仔翅 ($30)啦😋我覺得呢個翅濃度適中,食到最後都仲有好多冬菇木耳,口感十足😋魚肉都係好有咬口~係我鍾意嘅口味😗男朋友想食脆炸燒賣 ($10)~炸得好脆,仲要粒粒都比椒鹽包住,好邪惡嘅小食😌流心芝士魚蛋條 ($28)就係我想食嘅😋感覺有啲似獅子狗入面釀咗啲芝士,芝士好多,幾好食~食咗咁多熱氣嘢,叫返個生菜 ($15)中和吓先😗食車仔麵都可以食到咁飽🤣抵食👍🏻
手功煎鯪魚餅、蠔皇冬菇同蘿蔔麻辣汁米粉
手功韮菜餃、魚腐同貢丸清湯米粉
三餸車仔麵會送埋一枝嘢飲,好抵食😌
生菜魚肉碗仔翅
脆炸燒賣