2025-05-05
喺51長假,我同老婆決定留港消費,第一站去咗從未去過嘅沙田馬場放鬆吓。聽講馬場有間餐廳Champion Circle翻新後性價比合理,於是乎揀咗喺果度食午餐。一入到Champion Circle,首先感受到環境嘅寬敞好有現代感。餐廳有個幾個露台,我哋可以喺唔同角度睇到跑道同終點柱。最吸引我嘅就係嗰個14米大電視牆,幾乎每個角落都可以睇到賽事直播,無論坐邊度都好有臨場感,啱晒我一邊食嘢一邊落注。嘢食方面,我就揀咗B餐嘅焗芝士香草斧頭豬扒。豬扒外面金黃酥脆,裡面卻保持住鮮嫩,肉質真係好好。搭配啲新鮮嘅蔬菜同埋香煎薯仔,味道層次非常豐富,亦都非常飽肚。價錢嚟這,成個餐盛惠150蚊。對於同我一樣怕熱嘅人嚟講,可以一邊食飯一邊涼住冷氣欣賞賽事,都已經無乜嘢可以挑剔。總括嚟講,今次喺Champion Circle嘅用餐經歷非常滿意,環境、食物同服務都喺水準之上。下次如果再入馬場,我一定會再嚟呢度邊食飯邊睇賽事!
焗芝士香草斧頭豬扒