2022-11-14 2247 浏览
😎 小编依晚同新朋友去湾仔睇舞台剧,约到出嚟咁啱大家未食晚饭,就去附近行下睇下边间啱食就行入去![ 乱闯试饮试食 ]🍜 墨鱼丸鱼片米粉 (咖喱喇沙海汤底) 😋😋😋😋一嚟到就见到碗面有厚鱼片三块、墨鱼丸三粒,仲有几旧切半嘅炸豆卜,饮落喇沙汤底似系浓郁版嘅咖喱汤,带有微微椰香,𩠌菜弹牙得嚟好索汤,而米粉亦啱啱好,唔会煮到淋晒!🤗🍹 柠檬薏米水 (冻) 😋😋😋😋😋小编拣咗有渣嘅柠檬薏米水,跟喇沙汤底食可以解下油腻感,食完唔会觉得好滞。😌晚餐 💵💵 约港币$90/人 💁🏻‍♀️ 小编好几年前已经嚟过依间店舖帮衬,三年前都块过铜锣湾分店食过,佢哋嘅食物水准依然维持得到!去开附近嘅朋友,不妨一试!😎🙆🏻‍♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodirectory.hk !

[ 乱闯试饮试食 ]
🍜 墨鱼丸鱼片米粉 (咖喱喇沙海汤底) 😋😋😋😋

🍹 柠檬薏米水 (冻) 😋😋😋😋😋

晚餐 💵💵 约港币$90/人

柠檬薏米水
2022-11-04
等候时间
5 分钟 (堂食)
柠檬薏米水