2017-07-07
呢間野真心從佈置上裝修到,絕對適合拍拖、慶祝節日、聚會。果日咁岩同個朋友一齊聚會,約左係NAM AH 1964,而且呢間鋪都幾大。先黎第一味係*「海南雞飯」,份量適中,幾好味,而且好滑。配上海南雞雞汁所煮既油飯,味道不錯,如果係去骨海南雞飯咁就好啦。仲附送例湯😎「馬來大餐」,有蝦參巴、豬肉串、咖哩牛腩飯、羅宋湯。蝦參巴,d蝦爽口彈牙,如果分量再多啲就好!豬肉串,口感一般,但勝在個汁好開胃🤤,轉牛/雞串會好好多,本人好鍾意食牛因爲,朋友五食所以就下佢😜嗰汁真係出色🔥咖哩牛腩飯,要熱烈推介🔥咖哩即叫即整之餘,保留傳統用椰汁去整咖哩,值得一讚牛腩彈牙之餘,脂肪同肉既比例岩岩好。羅宋湯,酸酸甜甜,可能本身唔太鐘意食酸既野,飲落會覺得怪怪地,但係想試馬來西亞既野食,不妨試一試呢個湯,話唔定岩你口味「白菌忌廉湯」,香濃白滑,應該似係菠菜,開頭見到綠綠地色幾得意,然後再嚐一嚐個湯,發現有忌廉既味同埋菜既味,個口感都幾特別👍🏻好評。成日食西餐中餐禁厭,尖沙咀食下特別d仲開心!
呢間野真心從佈置上裝修到,絕對適合拍拖、慶祝節日、聚會。
「馬來大餐」,有蝦參巴、豬肉串、咖哩牛腩飯、羅宋湯。
蝦參巴,d蝦爽口彈牙,如果分量再多啲就好!
成日食西餐中餐禁厭,尖沙咀食下特別d仲開心!